banner198

Bereket Enerjiden Termik Santral

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı önümüzdeki 4 yıl içinde Çankırı ya termik santral kuracaklarını belirrtti.

Bereket Enerjiden Termik Santral
banner145

Denizli'de bünyesinde Bereket Enerji, Elsan ve Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi barındıran Bereket Enerji Grubu, 4 yıl içinde enerjiye 1 milyar 150 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Grup olarak 4 yıl içinde önemli enerji yatırımlarını gerçekleştirdiklerini ve 1 milyar 150 milyon dolar yatırım yapacaklarını belirten Saldanlı, "4 yıl içinde 6 hidroelektrik santralı, Çankırı'da 1 termik santral, Yalova, Uşak ve Söke'de 3 rüzgâr santralı kuracağız. 758 megawatt kurulu güç kapasiteyle toplam kurulu gücümüz 915 megawatta, yıllık enerji üretimimiz 3,9 milyar kilowatt-saata çıkacak. AYDEM, Aydın, Denizli ve Muğla'da yılda yaklaşık 5,5 milyar kilowat-saat elektrik dağıtımı yapıyor. Yatırımlarımız tamamlanınca 3 ilin elektrik tüketiminin 3,9 milyarlık bölümünü kendi ürettiğimiz enerjiyle karşılayacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin nükleer enerji üretmesi lazım diyen Saldanlı, “Fakat bu konuda da Türkiye bu teknolojiye sahip olmalı, kendi şirketlerini kurabilmeli ve yeni şirketler desteklenmeli" dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER