banner198

Beyaz bayrağın ardından ISO bayrağı aldılar

Şehit Uğur Hiçyılmaz Anaokulu ISO 9001 li oldu

Beyaz bayrağın ardından ISO bayrağı aldılar
banner145

Çankırı Şehit Uğur Hiçyılmaz Anaokulu, yaptığı başarılı çalışmalar sonrasında İSO 9001 kalite yönetim sistemi belgesini almaya hak kazandı.

 

Çankırı’da İSO 9001 belgesi alma hakkına kavuşan ilk okul olan Şehit Uğur Hiçyılmaz Anaokulu’nda 8 öğretmen’de denetçi belgesi aldı.

 

“Bu başarı da okulda görev yapan herkesin katkısı vardır” diyen okul müdürü Sevinç Mertkan, “19 Eylül 2010 tarihinde İSO 9001 belgesi için profesyonel bir şirketle sözleşme imzaladık ve bizden istenen tüm istek ve belgeleri hazırladık. Eğitimlerimizi başarı ile bitirdik. ISO kapsamında okulumuzda temel eğitim ve iç tetkikçi eğitim çalışmaları yapıldı. Verilen bu eğitim sonrasında 8 arkadaşımız denetçi olma hakkını elde etti” dedi.

 

Çankırı’da İSO belgesi alan ilk ve tek okul olduklarını da söyleyen Mertkan, “Bu mutluluk ve gururda öğretmenlerimin, kalorifercimin, hizmetlimin kısacası herkesin katkısı vardır. İSO belgesi için verilen eğitim sadece okulumuz içinde olmadı. Okulumuza tüp getiren, hizmet alım ihalesini kazan herkes bu eğitimden geçti. 2,5 aylık bir çalışma sonrasında bu belgeyi ve bayrağı almaya hak kazandık. Belgeyi aldık artık tamam diye bir şey yok. 6 ayda bir okulumuz denetlenecek. Onun için bizler her zamanki gibi özverili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 4 yıldır okulumuzda zaten beyaz bayrak dalgalanıyordu şimdi ISO bayrağı da dalgalanacak” dedi.

 

Belgelerin takdimi törenine katılan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Çetin, elde edilen başarının kesinlikle küçümsenecek bir olgu olmadığını üstelik Çankırı’da ilk olduğunu aktararak,  bu belgeyi almak kadar kaliteyi devam ettirmekte önemli, sizler artık birer profesyonelsiniz, Profesyonellik ise zamanı iyi yönetmektir, sizler artık iyi birer zaman kullanıcısı olarak okulunuza, Müdürlüğümüze ve diğer okullarımıza yapacağınız örnek çalışmalarla katkı sağlayarak örnek ve imrenilen kişiler olacaksınız dedi. Okul müdürü ve öğretmenlerine sertifikalarını takdim eden İl Milli eğitim Müdürümüz Osman Çetin başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER