banner198

Bilgi Şampiyonu Anadolu Lisesi

2011 Mehmet Akif ERSOY yılı ve İstiklal Marşımızın kabulünün 90.yılı münasebetiyle Liseler arası bilgi yarışması yapıldı

Bilgi Şampiyonu Anadolu Lisesi
banner145

2011 Mehmet Akif ERSOY yılı ve İstiklal Marşımızın kabulünün 90.yılı münasebetiyle Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği Liseler arası bilgi yarışması 22 Mart 2011 Salı günü yapıldı

 

Atatürk Kültür Merkezinde saat 14:00’da başlayan yarışmaya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Çetin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Halim Hıcıplı, Eğitim Şube Müdürü Turgut Ünal, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenci Velileri, ve Öğrenciler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılışında bir konuşma yapan Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sadettin Kılınç, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dan övgü ile bahsederken, “Mehmet Akif  yazı ve şiirlerini hiçbir zaman geçim kaynağı olarak görmemiştir. Anılmaktan ziyade anlaşılmaya ihtiyaç vardır. Bütün hayatı boyunca hürriyete aşık bir insandır” dedi.

 

Daha sonra 12 Lisenin katıldığı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımızla ilgili her biri 5’er puan değerinde toplam 20 sorunun sorulduğu yarışmaya geçildi.

 

Büyük bir heyecan ve çekişme içinde geçen yarışmada sorulan 20 sorudan 18 ine doğru cevap vererek 90 Puan alan, Hatice Köse, Hayrunnisa Aydos ve Samet Kayretli’den oluşan  Çankırı Anadolu Lisesi ekibi 1. olurken, Yarışmada Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Gazi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 85’er puan toplayınca 2.’yi belirlemek için sorulan yedek soruya dogru cevap veren Güler Akyol, Sümeyye Burhanoğlu ve Emine Çoğalan’dan oluşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi  ekibi ikinci,  Tevhide Nur Gökdemir, Büşra Kuru, ve Emine Yiğitbaşı’dan oluşan Gazi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ekibi de 3. oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER