banner306
banner198

Bitmeyen bir asfalt hikayesi!

Yapraklı ilçesine bağlı Aşağı Ayva köylüleri son haftalarda hayli hareketli günler geçirdiler!

Bitmeyen bir asfalt hikayesi!
banner145
 Yapraklı ilçesine bağlı Aşağı Ayva köylüleri son haftalarda hayli hareketli günler geçirdiler!

 

İsterseniz bu hareketliliğin nedenlerini sizlere şöylece aktaralım!

 

Yapraklı ilçesinin, hatta hatta Çankırı ilinin en doğudaki uç köylerinden birtanesi Aşağı Ayva! Köy, yeni yerleşim yeri ile birlikte “aşağı ayva” adını herhalde yakın zamanda “en yukarı ayva” ismine çevirmesi hiç de yadırganmaz!

 

Yeni yerleşim bölgelerine yerleşmenin gayreti içerisinde olan “Aşağı Ayva” köylüleri bugün için 32 hane olarak hayatlarını sürdürme mücadelesindeler! Geçen yıl yapılan ihale ile köylerine asfalt geleceği müjdesi onları hayli sevindirmişti!

 

Yapılan çalışmalar tamamlandı ve Aşağı Ayva köylülerinin sevinci kursaklarında kaldı!

 

Ama onlar yine de umutlarını yitirmiş değiller! Bugün için köye yaklaşık 2 km uzaklıkta kalan asfalt bir şekilde önümüzdeki sene köye ulaşır umudundalar!

 

HABER, NEREDE BAŞLIYOR!

Sizlere aktardığımız bu kadar “bilgi” bile durumla ilgili resim yapmanıza malzeme vermiştir! Ancak Çankırı’da özellikle “dijital cazgırın” ortaya koyduğu malzeme söylediklerimizin yanından bile geçmiyor!

 

Neden derseniz? Çünkü görevdeki vali beyimiz, işlerin “kendi insiyatifinde” gitmesini birinci derecede arzu ediyor olması, siz Çankırılıların da olayları “zat-ı muhteremin arzu ettiği şekilde” bilmenize yönelik!

 

İsterseniz gelin “dijital cazgırın” valilik makamı endeksli sunduğu habere özet halinde bakalım!

Çankırı Yapraklı Çiçek Köyü Yolu Asfaltı Atıldı

Yapraklı İlçemize Bağlı Çiçek köyü yolu asfaltlandı. 2 Temmuz 2009 Perşembe günü ilimiz valisi Sayın Şemsettin UZUN,Yapraklı Kaymakamımız  Sayın Elif Canan TUNCER ERSÖZ çalışmaları yerinde izlediler.

 

Köy hakkında bilgi alan Valimiz Şemsettin UZUN köy halkı ile bir süre sohbet etti. Çocuklara şeker dağıtan Sayın Valimiz, köy konağında bir süre dinlendi. Kendisine ikram edilen ayranı içti. Sıcak bir havada geçen sohbet esnasında bazı sorunlar dinleyerek, bilgiler aldı. İlk defa bir Valiye bu kadar yakın olmanın heyecanı ve gururunu yaşayan köy halkı  bu ziyaretten son derece memnun kaldılar.”

 

Haber özetle böyle!

 

ÇİÇEK KÖYLÜLERİNİ MUTLU EDEN VALİ

AŞAĞI AYVA KÖYLÜLERİNİ NEDEN MUTSUZ ETTİ?

Gelelim işin gerçek yüzüne! Yapılan asfalt ihalesi ile Çiçek köyü ve yeni adıyla Kılıçlar Mahallesine dökülen asfaltlar Aşağı Ayva köyüne kadar uzanacak asfaltın köye 2 km kala bitmesine neden oldu!

 

İşin birinci perdesi bu!

 

Gelelim oyunun 2’nci perdesine! Köylerine kadar uzanacak olan asfat 2 km kala bitmiş olmasına karşın Aşağı Ayva köylüleri 2 Temuz 2009 Perşembe gününe büyük bir özenle hazırlanıyorlar! Danalar kesilir, kazanlar kaynıyor!

 

Tören yapılacak ve kentin Valisi – kaymakamı gelecek diyerekten!

 

2 Temmuz günü vali Uzun beraberinde Yapraklı Kaymakamı olmak üzere heyetiyle Çiçek köyüne kadar geliyorlar! Başta Aşağı Ayva köyü muhtarı olmak üzere kendilerine yapılan “ricalara” karşın heyet köy meydanında hazırlanan sofraya gitmiyor!

 

Evet… Bütün bunlar 2 Temmuz 2009 Perşembe günü Çiçek köyünde yaşanıyor!

 

Olabilir! Vali ve beraberindekiler “geçerli mazeretleri” gereği yapılan her davete icabet etmek zorunda değiller! Böyle bir kural yok!

 

Ancaaaaaak! Vali Uzun ve beraberindekiler Aşağı Ayva köylülerinin hazırlamış oldukları sofraya neden oturmuyorlar!

 

Dikkaaaaat! Gerekçeyi duyun, hizaya gelin!

 

Vali Uzun köylülere dönerek “Sizler köyünüze kadar gelmeyen asfalt yüzünden milletvekillerini arıyorsunuz! Onları benim üzerime salıyorsunuz! Ben size kızgınım!” şeklinde benzer cümlelerle köylüleri “azarlıyor” (!) Evet resmi ağızdan köylülere “fırça” geçiyor!

 

DİYECEKSİNİZ Kİ, BAŞBAKAN DA

“ANANI DA AL GİT” DİYOR!

Şimdi şunu da diyebilirsiniz: Ya kardeşim, bu ülkenin Başbakanı da ‘ananı da al git!’ diyor! Vali köylüyü fırçalamış ne yazar?

 

Doğru! Ne yazar! Karşımızda kocaman vali! İsterse fırça atar, isterse yanağını okşar!

 

Tıpkı Çiçek köyünde yaptığı gibi! Çocuklara şeker de verir! İlk defa bir valiye böylesine yakın olmanın heyecanını ve gururunu da yaşatabilir!

 

Şunu söylesenize beyler! Asfalt Aşağı Ayva köyüne kadar gidecekti! Ancak Çiçek Köylü bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Recep Yılmaz asfaltı kendi köyüne döşedi! Aşağı Ayva köyünün asfaltı kuşa döndü!

 

Aşağı Ayva köylüleri hakkını arama yoluna gittiler! Bu davranış içerisinde bölge milletvekillerini aradılar! Şikayetlerini dile getirdiler!

 

Ne yapacaklardı? Susacaklardı! Mevcut durum karşısında seslerini çıkarmayacaklardı! Olaya rıza göstereceklerdi! Ve o zaman Vali Uzun da onların hazırladığı (Adamlar yok canlarından dana kesmişler!) sofrasına oturacaktı!

 

Bu mu işin geçer akçesi!

 

Vaziyete bakarsak gerçekten geçer akçe bu yöntem!

 

Peki! Sayın Vali Uzun, köylülere dönerek “Ya arkadaşlar, helal olsun size! Köyünüze kadar gelecek olan asfaltı kuşa döndürenleri afişe ettiniz! Hakkınızı aradınız! Çalmadık kapı bırakmadınız! Sizleri takdir ediyorum! Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı haklı olduğu konuda yasalar çerçevesinde sahip olduğu hakları sonuna kadar koruma ve muhafaza etme göreviyle yükümlüdür! Bunu gerçekleştirdiğiniz için sizlerle gurur duyuyorum! Buyurun hep beraber sofraya oturalım!” deseydi…

 

Deseydi… Yapsaydı… Davransaydı…

 

Mektep mi açsak diye sorarım zaman zaman kendime!

 

Bazen bunun da ötesine geçerim: Sana ne lan, derim!

 

Derim de… Gönlüme söz geçiremem… Düşerim yollara! İçimdeki dürtülerin cevaplarını aramak için!  

 

200 km yol yaptım… Gördüm… Konuştum… Resimledim…

 

Tarih mi: 8 Temmuz Çarşamba…

 

Fotoğraflar: Aşağı Ayva köyü, Yukarı Ayva köyü girişi…

 

Ve Kılıçlar Mahallesi ile Çiçek köyüne giden yol ayrımı!

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304