banner306
banner198

Bitmeyen yol, sürücülerin adeta korkulu rüyası oldu...

Gecenin ilerleyen saatlerinde Çardaklı yakınlarında meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.

Bitmeyen yol, sürücülerin adeta korkulu rüyası oldu...
banner145

E-80 yolu Çardaklı mevkiinde  gece geç saatlerde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, 4 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Gece geç saatlerde Çardaklı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, Kurşunlu'dan Çerkeş yönüne giden Necati Aydoğan (34) yönetimindeki 34 GL 4554 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Aydın Kütük’ün kullandığı 34 TE 657 plakalı kamyonetle çarpıştı. Bu sırada Çerkey yönünden gelen İsmail Kantar yönetimindeki 53 HE 888 plakalı otobüs de her iki araca da çarptı.

Kazada kamyonetin şoförü Aydın Kütük ile Çiğdem Haseken, Sibel Odabaşı (16) olay yerinde, Havva Odabaşı ise ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.

 

BU YOL DAHA KAÇ AİLEYE MEZAR OLACAK?

Bu ülkede sayısız yollar yapıldı bu güne kadar. Ama böylesine can kayıpları gerçekleşmedi yapılan o yollarda. Çankırı il sınırları içerisinde gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları süresince verilen can kayıplarının sayısı rekorlar kitabına girecek cinsten! Hiçbir yol böylesine kanlı tamamlanmadı. Böylesine acılara sahne olmadı.

Bölgeye sayısız
bakan geldi, inceledi döndü gitti! Bugüne kadar şöyle oluyor böyle oluyor hikayelerini bitmez tükenmez bir şekilde dinledik! Ve halen de dinliyoruz!

 

Bir şeyler eksik! Bu çok aşikar! Ama nedense o  “eksiklikler” bir türlü yerine getirilmiyor! Görev yapanlarda bir değil “onlarca” ihmal var! Buna karşın hala “sütten çıkmış ak kaşık” misali “kabahati” üzerlerine kondurmuyorlar! Devamlı surette yapılan açıklamalarda meydana gelen kazalarda "sürücüler" hatalı!

 

Sürücüler olmazsa "kazalar" olmayacak! Böyle bir mantık ile görev ifa ediliyor bu ülkede! Ama tek bir kişi çıkıp da "Biz yaptığımız işi eksik ve kurallara uygun olarak yapmıyoruz" demiyor! Kolay kolay da demez!

 

Bayram öncesi yaşanan bu kaza ile aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti! Diğerleri de ağır yaralı! Kaza yine gecenin geç saatinde meydana geldi! Özellikle bu yola ilk kez girenlerin hangi engellerle karşılaşacağını bilmemesi gayet normal! Çok sık bu bölgede seyahat etmeyen sürücülerin bu yol güzergahında hata yapmaması mümkün değil!

 

Bu yolda ilk yapılması gereken IŞIKLI hem de BOL IŞIKLI uyarı levhaları! Gerede İstanbul yolunda bu levhalardan gidişli dönüşlü olmak üzere çok sayıda mevcut! Neden Çerkeş – Ilgaz arasına bu levhalardan konulmaz? Bunun yanı sıra TRT’de bugüne kadar haberlerde ve yol durumu anonslarında bir kez bu yol zikredilmez!

 

Çok sık aralıklarla ocaklar sönüyor… Kimsenin kılı kıpırdamıyor! Yaptık… Ettik… Yapıyoruz… Ediyoruz…

 

Beyler, masalı ve masalları bırakın, icraate geçin… Bu yolda seyir halinde bulunanlar daha ne kadar can verecek?

 

Biraz vicdan ve biraz iz’an sahibiyseniz oturduğunuz koltuktan kalkar ve bu yolda bu güne kadar almadığınız önlemleri alırsınız ya da aldırırsınız!

 

Çankırı Postası

 

Fotoğraf: Çerkeş girişi! Mübarek yol çıfıt çarşısı! Yol üzerinde ne ararsan var! Yol üzerindeki bu malzemeleri gel de gecenin kör karanlığında farket!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304