banner306
banner198

Bölünmüş yol eylemi

Ballıca mevkiinde oturan vatandaşlar bölünmüş yol nedeniyle karşı yöne geçiş sağlayan yolun bariyerle kapatmak isteyen karayolları ekipleriyle tartıştı.

Bölünmüş yol eylemi
banner145

Çankırı ballıca mevkiinde oturan vatandaşlar bölünmüş yol nedeniyle karşı yöne geçiş sağlayan yolun bariyerle kapatmak isteyen karayolları ekipleriyle tartıştı.

Abdulhalik Renda Mahallesi Ballıca mevkiinde oturan vatandaşlar Çankırı- Ankara karayolunun 8’kmsinde bölünmüş yolun açık kısmını bariyerle kapatmak için bölgede bulanan karayolları ekiplerinin çalışmasına engel oldu.

Yol kenarında toplanan kadınlı erkekli yaklaşık 50 kişilik grup tepkilerini dile getirerek; “Burayı kapatmakla sorun çözülmüyor. Burada 20 hanede toplam 200 kişi yaşıyor ve geçimini hayvancılık yaparak sağlıyor. Hayvanlarımızın bulunduğu mandıralar ve otlaklık alan yolun karşı kıyısında. Biz hayvanlarımızı yolun karşı tarafına nasıl ve nereden geçireceğiz. Hastamız olduğunda karşı yöne geçmek için kilometrelerce gitmek zorunda mıyız?” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Kendilerinin mağdur edildiğini söyleyen köylüler kilometrelerce ötedeki karşı yöne geçiş noktasının da aynı şekilde olduğunu bir kavşak noktasının olmaması sebebiyle oradaki kazların nasıl önleneceğine bir açıklık getirilmesini istediler. Karayollarının çifte standart uyguladığını söyleyen vatandaşlar 4 km geride bir tesisin yolunun da aynı şekilde olduğunu ama oranın neden kapatılmadığını yetkililerden sordu.

 Geçimini hayvancılık yaparak temin eden Süleyman Şahin (78) “Yolun karşısında benim 120 başlık mandıram var. Bu tarafta evim var. Ben bu hayvanlarımın samanını yemini nereden götüreceğim. 10 km ileriden dönüp geleceğim. Ben hayvanlarımın buradan arabamla yemini suyunu götürüp geliyorum. Ya bana alt geçit yapsınlar ya da üst geçit. Benim 500 dönüm arazim var. Ben mahsulümü nereden çıkartacağım.  Bugün mazotun litresi 3.600 TL olmuş. Ben malımı nerden geçireceğim. Helikopterim olsa havadan geçireceğim” diyerek esprili bir dille tepkisini dile getirdi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304