banner306
banner198

Bu da bizim OBAMA

Türkiye de eczane işleten bizim Obama, bu yakıştırmadan memnun.

Bu da bizim OBAMA
banner145

Çankırı'nın Şabanözü İlçesi'nde eczanesi bulunan Kenyalı 33 yaşındaki Abubakar Mvangi Abdulrehman, kendisine söylenen 'Obama' yakıştırmasından memnun olduğunu belirtti. 

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde okumak üzere 1997 yılında Türkiye'ye gelen Abubakar, Türkçe öğrenmek için geldiği Ankara'da kendisi ile resim çektirmek isteyen Çankırılı Zeynep Karakula ile tanışıp, evlendi. Kenyalı Abubakar Mvangi Abdulrehman ile Çankırılı Zeynep Karakula arasındaki sıcaklığın aşka dönüşmesi üzerine iki genç evlenmeye karar verdi. İki genç, Zeynep'in babasından habersiz nişanlandı ve 23 Ağustos 2004 tarihinde Üsküdar Belediyesi Nikah Salonu'nda arkadaşlarının katıldığı törenle nikahları kıyıldı. Zeynep'in annesi ve ablalarının bilgisi dahilinde gerçekleşen nikahtan baba Siyami Karakula ancak iki yıl sonra haberdar oldu. Baba Siyami Karakula bu durumu zor da olsa kabullendi ve düğün yapmalarına izin verdi.

Şabanözü ilçesi Gümerdiğin Sağlık Ocağı'nda ebe olarak işe başlayan Zeynep Karakula'nın peşinden Şabanözü'ne gelen Abubakar, burada bir eczane açtı. 11 aylık Emircan adında bir çocuk sahibi olan çift burada mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. Şabanözü'nde 4 eczane bulunması nedeniyle rekabet yaşandığını ve krizden dolayı da işlerin kesat olduğunu belirten Abubakar, Türkiye'ye ilk geldiğinde kendisine "Amokhaci" denildiğini şimdi ise Şabanözülülerin kendisine "Bizim Obama" diyerek takıldıklarını söyledi.

Başarılı bir insanla adının anılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Abubakar Abdulrehman, Türkiye'de bulunmaktan memnun olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304