banner306
banner198

Bu enkazın altında birileri kalır...

Olağanüstü Genel Kurul öncesi yaşanan gelişmeler Çankırı Belediyesporu zor günler beklediğinin habercisi.

Bu enkazın altında birileri kalır...
banner145

Çankırı Belediyespor Kulüp Başkanı Sevda Şireci’nin görevinden istifa etmesinin ardından 9 Aralıkta yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul öncesi yaşanan gelişmeler başta takıma gönül veren taraftarlar olmak üzere herkesimden insanı üzmeye devam ediyor.

Şu an için kulübün akıbeti belirsizliğini korurken genel menajer İzzet Gümüş’ün Pursaklarspor maçı sonrası yaptığı açıklamalar haftaya damgasını vurdu. Genel menajer İzzet Gümüş, yaptığı açıklamalarda takımın antrenman yaptığı Fatih stadının elektriğinin ödenmemiş fatura borcundan tutunda, futbolcuların kahvaltılıklarının da bulunduğu buzdolabının sökülüp götürülmesine kadar açtı ağzını yumdu gözünü.

Yaşanan son gelişmeleri, kamuoyunda adı sıklıkla kulüp başkanlığı için anılan Çankırı Belediyespor kulübü eski başkanı ve belediye meclis üyesi Celal Kaman’a sorduk.  Kaman, Belediye başkanlığına vekâlet ettiği makam odasında Çankırı Postası’na özel açıklamalarda bulundu.

Kulübün içine düştüğü durumdan rahatsız olduğu gözlenen Kaman mevcut yönetimin istifa etmiş olmasına rağmen kongreye kadar takımın başında olması gerektiğini belirtti.  “Kulüp de yaşanan istifanın ardından Belediye Başkanı İrfan Dinç, Genel Menajer İzzet Gümüş ve bazı belediye meclis üyesi arkadaşlarla birlikte durum değerlendirmesinde bulunduk. Değerlendirme sonrasında futbolculara moral vermek amacıyla Kamp Eğitim Merkezine gitmeye karar verildi.  Benim gitmem doğru olmaz yanlış anlaşılmalara neden olabilir dememe rağmen, belediye başkanımız İrfan Dinç ısrar etti ‘sen belediye meclis üyesisin’ diyerek beni ikna etti.  Ben bu şekilde düşünmeme rağmen oraya gittiğim için konu yanlış yönlere çekildi” dedi.

Celal Kaman, konuşmasının devamında  “Sayın Şireci takımın iddiaya girmemesi için Çankırı’dan birilerinin baskı yaptığını söylüyor bu isimler kimse açıklasın burada kimseyi töhmet altında bırakmaya gerek yok!" dedi. " Genel kurula kadar takımla ilgili hiçbir şeyin netlik kazanmayacağını, ama gelinen noktada takımın otobüs yakıtının dahi belediye kasasından karşılandığını” sözlerine ekledi.

Bu takım hepimizin takımı diyerek konuşmasını tamamlayan Celal Kaman; ”9 Aralıkta yapılacak kongrede kesinlikle aday olmayacağım. Ama benden istenecek her türlü desteği talep edilmesi halinde vermeye hazırım. Bu takım sahipsiz değil, hepimizin takımı. Eğer takım zarar görürse Çankırı zarar görür” şeklinde konuştu.

 

Böyle profesyonellik olmaz!

Ortaya çıkan son gelişmeler bana Erzurumsporlu futbolcuların başına gelen trajediyi hatırlattı. Evet evet abartmıyorum trajedi.  

Uzak değil yaklaşık bir buçuk  ay önce sahaya çıkacak futbolcu bulamadığı için kalecisini forvet olarak oynatan yönetim, teknik kadro, sağlık personeli ve yedek kulübesinden yoksun maça çıkan Erzurumsporluları.

Sezon başında takımı daha profesyonel bir şekilde yöneteceği iddiasıyla ortaya çıkan ama gelinen noktada istifa süreciyle beraber takımını ortada bırakan, sahaya yalnız süren bir yönetim.

Sonuçta kulüp yönetimi istifasını sunmasına rağmen takımı genel kurula kadar idare etmesi gerektiğini bilmeyecek kadar cahil kişilerden oluşmuyor.  Bu anlaşılmaz tavır profesyonellikle ne kadar bağdaşıyor.

Çankırı Belediyespor’u gelecekte bekleyen tehlike ise bu durumdan daha vahim!  9 Aralıkta yapılacak seçimde yönetime aday çıkmaz ya da yönetim ibrası gerçekleşmezse artık kulübün kapısına kilit mi vurulur bilinmez.

Ama şu bir gerçek bu  enkazın altında  mutlaka birileri kalacak…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304