banner306
banner198

Bu haber başka yerde yok! İşte haber!

Çankırı Postası olarak gündemi sıcağı sıcağına takip eden gazeteniz, yine gündemi sarsacak yeni bir haberle karşınızda! Üniversite Uluyazıya taşınıyor!

Bu haber başka yerde yok! İşte haber!
banner145

Vedat Beki

Çankırı Karatekin Üniversitesinin yerleşkesinde sürpriz gelişme! Korgun yolu üzerindeki yerleşke, toprak kayması nedeni ile Uluyazı’ya taşınma kararı aldı…

Çankırı Karatekin Üniversitesinin yerleşke yapım yeri Kenbağı bölgesinden Uluyazı mevkiine taşınma kararı alındı. Üniversitenin Yapı İşleri Daire Başkanlığınca yaptırılan zemin etüdleri araştırması geçtiğimiz günlerde sonuçlandı ve daha önce yerleşke olarak ayrılan arazide toprak kayması tespit edildi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş “Rektörlük Yapı İşleri Dairesinin yaptırmış olduğu zemin etüdleri çerçevesinde üniversitemizin yerleşkesinin yer alacağı bölgede belirli düzeyin üzerinde zemin kaymaları tespit edildi. Ortaya çıkan bu tablo karşısında yeni yer arayışlarına girdik ve Uluyazı’da 4 bin dönümlük bir araziyi Milli Emlak’tan temin ederek ve Belediyeden de imar izni alarak üniversitemizi bu bölgede inşa etme kararı aldık.” dedi.

4000 DÖNÜM ARAZİ ÜNİVERSİTEMİZİN
HER ŞEYİNİ DEĞİŞTİRECEK!
Ortaya çıkan son durumla ilgili olarak gazetemize detaylı bir açıklama yapan Karatekin Üniversitesi Rektörü Savaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar üniversitemize tahsis edilen alanla ilgili herhangi bir zemin etüdünün yapılmamış olması büyük eksiklik! Konuyla ilgili üniversite bünyesinde yaptırdığımız zemin analizlerinde böylesi bir sonuca ulaştık. Tabii ki bu sonuç bizleri üzdü ancak yaptığımız çalışmalarla üniversitemizin yeni yerleşke alanını Uluyazı bölgesine kaydırdık. Burada özellikle Milli Emlak yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Daha sonra da Valimiz Şemsettin Uzun ile Belediye Başkanımız İrfan Dinç’e ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten çok kısa bir süre içerisinde Uluyazı ile ilgili yapılması gereken çalışmaları tamamladık. Bölgenin jeolojik etüd çalışmaları da hızla tamamlanıyor. Bölge Belediyemizin gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı ile imara açıldı. Kenbağları bölgesinde gerçekleştireceğimiz üniversite yerleşke projemizi buraya adapte ederek kısa sürede bazı birimlerin inşaatlarına başlayacağız. Toplamda 4 bin dönüm arazi üzerinde hayata geçecek olan üniversite yerleşke alanımız için Uluyazı, benim rektörlüğe atanmamdan bu yana hayalini kurduğum bir bölgeydi. Çevre yolunun da bölgenin yakınından geçmesi üniversiteye ulaşım ve çeşitli etkenlerle birlikte Çankırı Merkez ile olan bağları daha güçlü olacak. Çankırı’ya ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.”

REKTÖR SAVAŞ, BALDIZIMLA KÜSÜM!
Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş göreve geldiği günden bu yana geçen 8 aylık süre ile ilgili olarak da yaptığı değerlendirmede “Özellikle üniversitenin kadrolarına alınan personel konusunda çeşitli spekülasyonlar yaratılmakta! Gerçekleştirdiğimiz personel alımlarında Çankırı dışından eleman aldığımız yönünde yoğun söylemler gerçekleşmekte! Öncelikle şunu gönül rahatlığıyla belirtmeliyim ki üniversitemiz, bugüne kadar personel alımı konusunda Çankırı’nın değerlerine ve Çankırı’nın evlatlarına çok büyük ölçüde yer vermiştir. İdari ve eğitim kadromuzla ilgili personel alımlarımızın birçoğu KPSS sınavı sonucu havuzdan temin edilmiş, bunun dışında gerçekleşen alımlar ise komisyonların yapmış olduğu sınav ve değerlendirmeler sonucunda yapılmıştır. Ben kendi alanında başarılı olmayan hiçbir elemanı bugüne kadar bu üniversite kadrosuna dahil etmedim. Bunun aksine davranış sergilenmesini de kimse benden beklemesin.” dedi.

 

Rektör Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Eniştem rektör diyerek, baldımızın kızı yaptığımız duyurulara müracaat etti ve sınavlara girdi! Ondan daha başarılı sonuç alanlar işbaşı yaptı! Baldızım ‘eniştem yeğenini işe almadı!’ diyerek benimle konuşmuyor! Hiç önemli değil, konuşmasın! Ben üniversitemizin başta güvenlik olmak üzere, temizlik işleri ve rektör sekreterlerini Çankırılı arkadaşlarımızla oluşturdum. Bunun dışında öğretim üyeleri içerisinde de Çankırılı meslektaşlarımız mevcut. Ne zaman ki, bireysel değil toplumsal düşünmeye başlarız o zaman ortaya konulan düşüncelerin samimi olduğunu anlarım. Kişisel taleplerin karşılanmayışı bazı çevrelerde rahatsızlık veriyor. Ancak ben bu durumdan şikayetçi değilim.”

 

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Suleyman kaya
Suleyman kaya - 5 yıl Önce

Çankırı milli emlak korgunda haftada birgun tek kişiyle koy arazi satisi almak deveye hendek kazmak kadar zor bekle babam bekle yaz gelince yoncaya der gibi ilgililere sesleniyorum

SIRADAKİ HABER

banner304