banner306
banner198

Bu kadar kirli çamaşır elde yıkamakla biter mi?

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ardı ardına yaşanan ibretlik olaylar, yaptığım haberlerle dalga dalga büyümeye devam ediyor.

Bu kadar kirli çamaşır elde yıkamakla biter mi?
banner145

Vedat Beki/Özel Haber-Yorum

 

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İlköğretim Müfettişleri Başkanı olarak görev yapan Atilla Çiftçi, son aylarda "müdürlük katında" yaşanan olayların adeta “çamaşır makinası” görünümünde!

Başta Z.S’nin icraati olarak gündeme gelen “yolsuzluk ve zimmet” olayı ile birlikte yine Çankırı Postası’nın gündeme taşıdığı “Çakma Yüzbaşılar” olaylarında “sorumluluk” mertebesinde bulunanların “sütten çıkmış ak kaşığa” dönüşümlerinde birinci adam değil ama kesinlikle “kilit adam” rolünü başarıya yerine getirmiş bir isim!

Çankırı’da cereyan eden böylesi akıl almaz olaylarda gerek “olayın baş kahramanı” gerekse “sorumlu” olanların yaptıkları icraatlerden basit cezalarla “kurtulabilmeleri” ancak ve ancak başta “siyasi güç” ardından da “bürokratik destek” ile ortaklaşa yapılan çalışmalarla mümkün olabilir!

İşte, kahramanımız yani Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde “ilköğretim müfettişleri başkanı” olarak görev yapan şahsiyet yani Atilla Çiftçi, bugün için “siyasi gücün emrine girmiş” ve yapanın yaptığının yanına kar kalmasını sağlayan önemli bir noktada duruyor…

GELELİM İŞİN KERAMETİNE!

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İlköğretim Müfettişleri Başkanı olarak görev yapan Atilla Çiftçi evli ve eşi N.Ç de kendisi gibi eğitim camiasında ve şu an merkezde Mehmetçik İlköğretim Okulunda öğretmen olarak görev yapıyor!

Bu durumun yadırganacak bir hali yok! Ancak hanımefendi öğretmen N.Ç geçen yıl ve bu yıl hiç de hoş olmayan bazı “küçük oyunlarla” Çankırı Merkezde öğretmenlik yapıyor!

Hanımefendi N.Ç’nin kıdemi Merkez okullarında çalışması mümkün olmadığı için, geçen yıl Karadayı köyünde öğretmenlik yapması gerekirken “depo” olarak Merkeze çekilmiş ve İsmet İnönü İlköğretim Okulunda dönemini tamamlamış!

Bu yıl yine benzer bir olayla hanımefendi N.Ç Merkez’de aynı usul ve yöntem ile Mehmetçik İlköğretim Okulunda görevlendirildi. İşin ilginç yanı bu görevlendirme yapılırken 20 kişilik sınıf “ikiye bölündü” ve 10 kişilik bir sınıf “icat edilerek” öğretmen N.Ç’ye “sınıf” açıldı!

Yapılan görevlendirmede gerçekleştirilen “hülle” olayı Teftiş Kurulu Başkanı Atilla Çiftçi’nin bugünlerde sergilediği “sadık bürokrat” rolünün altında nelerin yattığına dair küçük bir örnektir bizim sizlere sunduğumuz!

 

SORULAR BURADA BAŞLIYOR…
Çankırı Postası olarak başta, halen İlköğretim Müfettişleri Başkanı olarak görevi yürütmekte olan Atilla Çiftçi ’ye ve onun başındaki “amirlerine” sorularımız burada başlıyor:

 

Soru 1: Öğretmen N.Ç ’nin mevcut kıdemi yetmediği halde bugün için Merkez, Mehmetçik İlköğretim Okulunda nasıl ve hangi yasal dayanaklarla öğretmenlik yapıyor?

Soru 2: Başta Çankırı Merkez olmak üzere ilçe ve köylerde öğretmen açığı yok mudur ki, eşiniz N.Ç için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mehmetçik İlköğretim Okulunda 20 kişilik sınıf 2’ye bölünerek 10 kişilik sınıf yaratılıyor? Bu uygulamanın Çankırı Merkez’de başka öğretmen ya da öğretmenler için de örnekleri var mıdır?

İL MİLLİ EĞİTİMDE PİSLİKLER DÖKÜLMEYE DEVAM EDECEK...
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı koltuğunda oturan Atilla Çiftçi’nin özellikle “Çakma Yüzbaşılar” olayında da nasıl bir rol aldığını tüm çıplaklığı ile sizlere sunacağım.

Son söz: Halen Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı koltuğunda oturan ve “görev yaptığı” ifade edilen Ali Çiftçi’nin aslında kendisinin “teftişe” ihtiyacı olduğunu bu sayfalardan açık ve net olarak ifade ediyorum. Elbette vardır “teftiş kurulu başkanı”“teftiş” edecek etkili ve yetkili!

 

Daha dün yaşamadık mı Sakarya İl Emniyet Müdürünün “çete davasından” mahkemece tutuklanarak cezaevine gittiğini!

Alavere ve dalaverenin olmadığı günler dilerim...

 

Okuyucuya not: Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan olaylarla ilgili her türlü bilgi ve belgeyi e-mail: [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Gösterdiğiniz ilgiye şimdiden teşekkürler...

 

Mehmetçik İlköğretim Okulu 
idaresinden CEVAP var!

Yukarıda Teftiş Kurulu Başkanı Atilla Çiftçi'nin öğretmen olan eşi N.Ç ile ilgili olarak "20 kişilik sınıfı 2'ye bölerek yeni sınıf yaptılar" iddiama karşılık Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ali Osman Göl tarafından bir e-mail aldım. Onun öncesi telefonla yaptığımız görüşmede konuyu sözlü olarak tarafıma aktardıktan sonra "Müdürüm; Sayın N.Ç.'nin okulunuzda görevlendirilmesi kendisinin yeterliliğini ifade eder mi?" soruma ise Sn. Göl "O konuda benim size yanıt vermem mümkün değil" (!) dedi. Aşağıda konu ile ilgili olarak tarafıma gönderilen "düzeltme" notunu sizlerle paylaşıyorum:

 

"Sitenizde 03/11/2009 tarihli "İşte size Makina!" başlığı ile yapmış olduğunuz haberin içeriğinde bulunan okulumuzla ilgili bilgilerin gerçeği yansıtmadığı, tarafımızdan haberin okunması ile görülmüştür. Olayın doğrusu: İlgili öğretmenle alakalı olarak sınıf bölme işlemi yapılmamış, adı geçen öğretmen boş bulunan 1. sınıfların A şubesini okutmakla görevlendirilmiş olup sınıf öğrenci mevcudu 26'dır. Bilgilerinize. Ali Osman GöL Müdür Yrd." 

Bu yanıtla sorduğumuz 2 sorudan bir tanesi kenarından kıyısından (!)cevaplandırılmış oldu. Bakalım birinci sorunun yanıtını Sn. Atilla Çiftçi hangi yoldan tarafımıza gönderecek doğrusu merak ediyorum! (V.B.)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304