banner198

Bu mezarda kedi var, lütfen gülmeyin

Çankırı'da yaşayan hayvansever Ali Osman Yılmaz, evinin önünde süratli geçen otomobilin bir sokak kedisini öldürmesi sonucu buna tepki göstermek için kediye mezar yaptı.

banner145
Çankırı'da yaşayan hayvansever Ali Osman Yılmaz, evinin önünde süratli geçen otomobilin bir sokak kedisini öldürmesi sonucu buna tepki göstermek için kediye mezar yaptı.


Boş bir arazide oluşturulan mezarın yanında bir kağıda yazılmış “Hop ordayız, Bu mezarda bir kedi var. Lütfen gülmeyin, Mekanı cennet olsun Maviş Kara kedi” yazısı vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor.  

Mezarı yapan hayvansever Yılmaz, yaptığı açıklamada, Aksu Mahallesi Taşmescit Caddesi üzerinde bulunan evinin üçüncü katından hızlı giden otomobilin bir kediye çarptığını görerek aşağıya inip kediyi kurtarmaya çalıştığını söyledi.

Olay yerine vardığında sokak kedisinin öldüğünü ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

“Evimin penceresinden bakınırken çöp tenekesinin üzerinde bulunan kediyi çocuklar kovaladı. Yolda süratli geçen aracın önüne fırlayan kedi çarpmanın etkisiyle öldü. Bende kediyi oradan alarak tepki olarak evimin karşısında bulunan boş arsaya gömdüm. Hayvanlarında bir can taşıdığını insanlar anlasın diye tepkimi mezar yaparak gösterdim. Bizim mahallede ölen bu üçüncü kedi. Sürücüler hiç dikkat etmeden kedileri eziyor.”

Yılmaz, kendisinin hayvan sever bir insan olduğunu belirterek, böyle vakaların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Mahallede yaşayan Halis Ay da Ali Osman Yılmaz’ın komşusu olduğunu belirterek, mahalleden geçen insanların mezarı ve yazıyı okuduğunda çok şaşırdığını anlattı.

Yılmaz’ın bu davranışından etkilendiğini ifade eden Ay, “Ali Osman abi bizim komşumuz onun bu davranışı çok örnek bir davranış. Yolda kedi değilde bir insana da araç çarpabilirdi. Vatandaşların buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Sürücülerin araçları daha dikkatli sürmesini tavsiye ederim. Ben olayın şahidiyim kedi çöpten yola atlayınca hızlı giden aracın altında kaldı” diye konuştu.

Ay, mahallede bulunan diğer sokak kedilerininde mezarın başında gezindiğini sözlerine ekledi.




 


Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2013, 02:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER