banner306
banner198

Bulgaristanlı gençler Çankırıyı geziyorlar…

Çankırı Anadolu Lisesinin AB Comenius Projesi ortaklarında Bulgaristan ekibi 18 Mayıs 2009 tarihinde Çankırıya geldi.

Bulgaristanlı gençler Çankırıyı geziyorlar…
banner145

Dovrdoşli Mladi! (Hoşgeldiniz Gençler)

 

Çankırı Anadolu Lisesinin AB Comenius Projesi ortaklarında Bulgaristan ekibi 18 Mayıs 2009 tarihinde Çankırı’ya geldi.

Proje çalışmaları yanı sıra Çankırı’nın harihi ve huristik yerlerini gezen öğrenciler, önce şehrimizin girişindeki Hoca Ahmet Yesevi Camini, Taş Mescidi, Çivitçioğlu Medresesini ve Sultan Süleyman Camiini gezen misafirler, yıllardır ayakta duran bu eserlere hayranlıklarını gizlemediler. Misafir öğrenciler, özellikle Çivitçioğlu Medresesindeki rölyef sergisine büyük ilgi gösterdiler.

 

19 Mayıs Salı günü Atatürk Stadyumundaki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını izleyen ekibi töreni sonrası gittikleri Çankırı Anadolu Lisesinde halk oyunları ekip tarafından karşılandı. Okulda yapılan programlarda Türkiye’yi ve Çankırı’yı tanıtıcı bilgiler sunuldu. Proje ile ilgili okulda açılan sergi gezildi.

 

Öğleden sonraki programda ise misafirler ve proje ekibi Çankırı’ya kuş bakışı bakmak ve doğal ortamda piknik yapmak amacıyla Çankırı Kalesine çıktılar. Kalenin ardından Tuz mağarasına giden ekip mağaranın büyüklüğü ve muhteşemliği karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Gezi süresince kendilerine  mağaranın özellikleri ve geçmişi hakkında bilgiler sunuldu.

 

AB Proje ekibi akşam programlarında ise Çankırı Ahi Yaren Derneği Yaren Ağaları tarafından yaşatılan yaran gösterisini ilgi ile izlediler. Misafirlerin zaman zaman yaren orta oyunlarına ve mahalli havalara gösterdikleri ilgi eğlenceli olduğu kadar eğitici özelliğinin bulunduğu misafirlere anlatıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304