banner198

Büyük Önderi 71 yıl önce bugün kaybetmiştik...

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde tören ve etkinliklerle anılıyor.

Büyük Önderi 71 yıl önce bugün kaybetmiştik...
banner145

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 71. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde tören ve etkinliklerle anılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 71. yılında anılıyor. Ankara'daki ilk tören, Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Anamuhalefet Partisi lideri Deniz Baykal ile devlet protokolü, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu. Mozoleye çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Anıtkabir'deki tören sonrasında Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Atatürk'ün ebediyete intikalinin 71. yıldönümü nedeniyle bir "Anma Toplantısı" düzenlenecek. Buradaki törene, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da katılıyor.

Meclis Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek anma törenine ise TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve milletvekilleri katılacak.

Ulu Önder Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe'deki odasında da anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, tüm yurtta, olduğu gibi Çankırı'da da gerçekleştirilen törenlerle anılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER