banner198

Caddeler sessiz sedasız yeniden paralı oldu

Çankırı'da cadde ve sokaklar sessiz sedasız paralı otoparka dönüştürüldü.

 Caddeler sessiz sedasız yeniden paralı oldu
banner145

Çankırı'da cadde ve sokaklar sessiz sedasız yeniden paralı otoparka dönüştürüldü.


Çankırı'da daha önce iki defa uygulanan ancak uygulamada yaşanan aksaklıklar nedeni ile son verilen ücretli otopark dönemi yeniden başladı. Şehrin  ana arterlerden Atatürk Bulvarında ve civar caddelerde Sıraç Yol Boyu Otopark İşletmeciliğinin sarı yelekli park görevlileri fiş kesmeye başladı.  Çankırı Belediyesi ücretli park uygulamasının hangi cadde ve sokakları  kapsadığı ile ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.


On gün önce başlayan uygulamadan haberi olmayan bazı araç sürücüleri araç ön camına iliştirilen park fişini görmenin şaşkınlığını yaşadı. Bazı araç sahipleri ise ödeme yapmak istedikleri halde görevlileri bulamadıklarını ifade etti. Kimi vatandaşlar ise yolların kamu malı olduğunu ve zaten  otoparkı olmayan binalar için belediyeye para yatırıldığından otopark ücreti ödemeyeceklerini söylediler.



-Yoldan otopark parası alamazsın-

Öte yandan cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark ilan edilerek kiraya verilmesini yargıya taşıyan Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği (BURTUKODER),  dönemin Burdur Belediyesi’nin 8 Nisan 2010 tarihinde aldığı kararla kent merkezindeki bazı caddelerin ücretli otopark ilan edilip kiraya verilmesini öngöre düzenlemenin iptali istemiyle Isparta İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Ancak Mahkeme derneğin bu talebini reddetti. Mahkemenin red kararını temyiz eden derneği haklı bulan Danıştay 8. Dairesi, Burdur’daki kimi caddelerin ücretli otopark olarak tahsis edilmesinin yolunu açan belediye kararını, “yolların asıl amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği” gerekçesiyle iptal etti.


8 Mart 2016 tarihinde verilen karar, Ülke genelindeki benzeri uygulamalara emsal teşkil ediyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 15:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
adsiz
adsiz - 8 yıl Önce

Cankirida otopark sorunu çok fazla arabayi koyacak yer bulamiyoruz buna acil bi çözüm getirilmesi gerekio yetkililer en kisa zamanda ilgilenmeli insandan çok Araba varrr

nnnnn
nnnnn - 8 yıl Önce

Fiş yoksa bundan sonra parada yok

Doğanbey li
Doğanbey li - 8 yıl Önce

Bu uygulama ticari araçlara olmasın şahsi keyfi ehli keyif sürülere uygun bence bu kadarı da pes adam nerdeyse lawoboyada araçla gitcek elinden gelse

Gazi
Gazi - 8 yıl Önce

Uygulama kesinlikle dogru.Özellikle esnaf kendi çekiyor İşyerinin önüne kendi arabasını.Sabah 8.00 akşam 19.30,20.00 arası araba tekkeyi bekliyor.

Rıfat
Rıfat - 8 yıl Önce

Adamlar Arabama kagit koymuşlar geldigimde 2tl dedi tamam dedim fatura veya fiş vs ver dedim yok dedi bende o zaman parada yok dedim. Aldığı paranın fişini faturasını veremiyorsa neden ödeme yapalım?

Suat
Suat - 8 yıl Önce

Araclarin camina yapistirilan fis ihbarname niteligi tasiyor. Otopark gorevlisinin para alirken maliyenin muhurlu tahsilat makbuzundan vermesi gerekiyor. Ama ellerinde makbuz yok. Bole is olur mu? Devletten vergi kacirilimis oluyor. saldim cayira mevlam kayira. Ben odemiyorum kimsede odemesin.

Entel koylu
Entel koylu - 8 yıl Önce

Bu belediyede rusvet suistimal almis basini gidiyor. Ama hala cettefilli islerdende vazgecmiyorlar. Teksasi Cankiri

Burak
Burak - 8 yıl Önce

Bu otoparkın ücretlendirilmesi ne kadar yarım saate 3 tl istediler.kafalarına göre fiyat veriyorlar. Bir aracada görevli sigara karşılığı makbuz kesmedi. yapılıyor madem adam gibi yapılsın

SIRADAKİ HABER