banner198

Çalışan Gazeteciler Günümüz kutlu olsun!

Çalışan Gazeteciler Günü, 51 yıldır çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Biz de tüm gazetecilerin gününü kutluyoruz.

Çalışan Gazeteciler Günümüz kutlu olsun!
banner145

51 yıl önce, 27 Mayıs Askeri Rejimi gazetecilerin çalışma koşullarını düzenleyen ve 212 sayılı yasa olarak bilinen kanunu yürürlüğe koydu.

“Basın Mesleğinde çalışanlarla çalıştırılanlar arasındaki münasebetlerin tanzimi hakkındaki 5953 sayılı Kanunun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine ve Bu kanuna bazı maddeler Eklenmesine Dair Kanun” başlığını taşıyan yasa 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

Yasanın, kabul edilmesi sonrasında önceleri Basın Bayramı, 1971 askeri müdahalesinden sonra da Gazeteciler Günü, 51 yıldır çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

BURUK DA OLSA KUTLUYORUZ

Çankırı Postası ailesi olarak bizler, 212 sayılı yasaya tabi olmadığımız için devlet tarafından gazeteci sayılmasak da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü buruk bir şekilde kutluyor ve "tüm gazetecilere kutlu olsun" diyoruz.

 

Gazeteciler günü dolayısıyla gönderilen kutlama mesajları;

 

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ İDRİS ŞAHİN’İN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

İletişimin en etkili kanallarından olan Basın, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün güvencesi olduğunu belirterek, " Basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına, doğru, ilkeli, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesine, her koşulda meslek etiğinin gözetilmesine, basın çalışanlarının haklarına sahip çıkılmasına, onlara özgür çalışma ortamı sağlanmasına bağlıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle ilkeli tarafsız yayın yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum".

 

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ’İN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Basın meslek esaslarının ışığında kamuoyunun aydınlatılması, sosyal kültürel ve diğer konularda bilgilendirilmesi yönünde çeşitli haber, yorum ve yazılarıyla önemli bir kamu görevini yerine getiren basın çalışanlarının yaşantımızdaki yeri ve üstlendiği rol çok açıktır.

Bir anlamda toplumun sesidir, gözüdür, kulağıdır.

Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, evrensel ve etik meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basın, demokrasi için yaşamsal öneme sahiptir.

Basın çalışanları bu çok önem verdiğimiz kamu görevini ifa ederken bazen çok zor ve olumsuz şartlar altında kalmakta ancak yine de görevlerini içtenlikle ve büyük bir sorumluluk duygusuyla yerine getirmektedirler. Bizler her zaman olduğu gibi basın çalışanlarımızın uygun şart ve ortamlarda görev yapmalarını temin etmeye ve kendilerinden gelecek talepleri karşılamaya çalışmakta ve önerilerini dikkate almaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle tarafsız, güvenilir, özgür habercilik anlayışıyla görev yapan gazetecilerin, (tüm basın mensuplarının) ’’10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’’ nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diler, sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım.

 

ÇANKIRI ÖZEL KARATEKİN HASTANESİ ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Halkın bilgisinin gelişmesinde, yerleşmesinde, buna paralel olarak da devletlerin ve milletlerin gelişip, dünyayla entegre olmasında, basın önemli işlevler görmektedir.

Bu kadar önemli bir yere sahip olan basının, mutlaka ve mutlaka özgür olması gerekir. Kişilerin hak ve özgürlüklerini gerektiği şekilde kullanabildiği toplumlarda, şeffaflığın gereği olan “Haberleşme Özgürlüğü” son derece önemlidir.

Bütün imkânsızlıklara ve zorluklara göğüs gererek halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basın mensupları herkes tarafından desteklenmeli ve uygun çalışma ortamı için gayret gösterilmelidir.

Bir iletişimci olarak Çankırı Özel Karatekin Hastanesi adına; bu duygu ve düşüncelerle, basın mensuplarının Gazeteciler gününü kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

TÜRKİYE KAMU-SEN ÇANKIRI İL TEMSİLCİSİ METİN MEMİŞ’İN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Metin MEMİŞ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

 

İl Temsilcisi Metin MEMİŞ yaptığı açıklamasında, ülkemizde en çok yıpranan ve yıpratılan meslek dalının gazetecilik olduğuna dikkat çekilerek, "yıpranma hakkının" iade edilmesi gerektiği vurgulandı. "Çalışan gazeteci, kendisinden çok şey beklenen ancak kendisine hiçbir hak verilmediği gibi hor görülen kişidir" şeklinde tanımladı.

Çalışma yeri ve zamanı belli olmayan, fiilen tatil hakkı bulunmayan tek meslek sahibinin çalışan gazeteciler olduğuna dikkat çeken Memiş mesajında, "Basın özgürlüğünde, gazetecilerin çalışma şartlarında dünya standartlarının çok altında olan ülkemizde yıpranan, yıpratılan ve her şeyin sorumlusu olarak görülüp hesap sorulmaya, cezalandırılmaya kalkışılan gazetecilere yıpranma hakkı iade edilmelidir" çağrısı yaptı. "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü yine içimiz buruk ve üzüntü içinde karşılıyoruz. 'Kutluyoruz' diyemiyoruz. Çünkü bundan 51 yıl önce kazanılan haklar bir bir ellerinizden alındı. Gazetecilerin işsizlik ve sosyal güvence riskinin yanına bir de yaşam riski eklendi. Yıpranma hakkı elinden alınan gazetecilerin iş güvencesi olmadığı gibi, hayat güvencesi de kalmadı. Unutulmamalıdır ki, gazetecilerin olmadığı, özgürce çalıştırılmadığı, yasaklanıp sansürlendiği toplumlarda, demokrasiden söz etmek de inandırıcı değildir. Hür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır.

 

Bu vesile ile değerli basın çalışanlarımızın fikir çalışanlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

ENERJİ BİR-SEN ÇANKIRI İL TEMSİLCİSİ MEHMET SERİN’İN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Gazeteciler gününüzü kutlar, 2012'nin siz ve ülkemiz adına başarılı bir yıl olmasını dilerim.

 

MEMUR SEN İL TEMSİLCİLİĞİNDEN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

 

Çankırı Memur sen İl Temsilcisi Ali SOLAK, Eğitim bir sen Çankırı Şube Başkanı Kasım KARATEKİN, Eğitim Bir sen Çankırı Şube Sekreteri Ahmet DÖNMEZ ve Çankırı Memur sen Basın ve Yayın Sorumlusu Ali OKCU Çankırı’da faaliyet gösteren yerel gazetelere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebiyle ziyarette bulundu.

 

Çankırı Memur sen İl Temsilcisi Ali SOLAK; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün yerelde ve internet medyasında çalışan tüm gazetecilerin gününü kutlu olmasını diledi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER