banner306
banner198

Çanakkale ve İstanbul u gezdiler

ÇKÜ Edebiyat Topluluğu ve Tarih Topluluğu Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenledi.

Çanakkale ve İstanbul u gezdiler
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Topluluğu ve Tarih Topluluğu tarafından düzenlenen Çanakkale-İstanbul gezisi Öğretim elemanları Doç. Dr. Ömer Çakır, Yrd. Doç. Dr. Salim Pilav, Araş. Gör. Cihan Çakmak ve Araş. Gör. Asım Korkmaz nezaretinde gerçekleştirildi.

 

“Gönüllerin ittifakı ile kazanılmış şehir” Çanakkale’de başlayan gezide önce, Gelibolu Tarihî Yarımadası’ndaki Çanakkale Harp Sahası gezildi. Bu çerçevede rehberimiz emekli öğretmen Mehmet İşan’ın öncülüğünde 57. Alay Şehitliği, Mustafa Kemal’in Gözetleme Yeri, Conk Bayırı, Kanlı Sırt, Anafartalar, Albayrak Sırtı, 48. Alay, Yahya Çavuş Anıtı, Namazgâh, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı’nın Heykeli, Çanakkale Şehitleri Abidesi’nin ziyaret edildi.

 

Aynı günün akşamı, Gelibolu ilçesinde dünyanın en büyük ikinci Mevlevîhânesi olma özelliği taşıyan Mevlevîhâne, Bayraklı Baba Türbesi, Hallac-ı Mansur Türbesi, Çilehâne ziyaret edildi.

 

İstanbul gezisinin ise ilk durağı Eyüp Sultan oldu. Daha sonra Pierre Loti tepesine çıkıldı ve ardından büyük üstad Necip Fazıl Kısakürek ile edebiyat tarihçisi ve yazar Ahmet Kabaklı’nın mezarları ziyaret edildi. Gezinin İstanbul ayağında ayrıca İstanbul Üniversitesi, Süleymaniye Kütüphanesi, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Kapalı Çarşı’da gezildi.  

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304