banner198

Çankırı araştırmaları dergisi dağıtıma hazır...

Çankırı Araştırmaları Dergisinin 4. sayısı önümüzdeki günlerde okuyucusu ile buluşuyor.

Çankırı araştırmaları dergisi dağıtıma hazır...
banner145

Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi tarafından süreli yayın haline getirilen ve merakla beklenen Çankırı Araştırmaları Dergisi’nin 4. sayısı önümüzdeki günlerde okuyucusu ile buluşuyor.

 

Dört aylık yoğun ve titiz bir çalışmanın sonucunda yayın hayatına kazandırılan derginin bu sayısında kapaktan içeriğe pek çok farklılık okuyucusunu bekliyor. Toplam 29 makale ve 35 yazar ile hazırlanan dergi 320 sayfadan oluşuyor.

 

Ön kapağında Çankırı tarihinde bilimin merkezi olmuş mekanlardan Çivitçioğlu Medresesi, arka kapağında ise 4. sayıda yer alan ve Prof. Dr. Muammer Demirel tarafından hazırlanmış olan 1863 tarihli Çankırı nüfus defterine ait çalışmadan bir sayfa ile Belediye Başkanı İrfan Dinç’in mesajı yer alıyor. 2000 adet basılan dergide yayınlanan makalelerin konu dağılımları da farklılıklar arasında.

 

Editörlüğünü Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Erhan Metin’in yaptığı derginin 4. sayısında yayın kurulu; Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Softa, Doç. Dr. Mehmet Beşirli, Yard. Doç. Tr. Nesime Ceyhan, Yrd. Doç. Dr. Hakkı Kalaycı, İbrahim Akyol, Erhan Metin ve M. Kemal Karatatar’dan oluşuyor. Derginin Genel Yayın Yönetmenliğini ise Araştırma Merkezi Başkanı Sadık Softa yapıyor.

 

Çankırı Araştırmaları Dergisinin bilim dünyasında büyük ilgi gören ve yerel yönetimlere de örnek teşkil eden önemli çalışma olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “Dergimizin 4. sayısının kısa bir sürede hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Derginin dağıtımına yılbaşından itibaren başlayacağız. Çok farklı konularda yapılan araştırmalarla Çankırı ile değişik konularda bilgi sahibi olacağız” diye konuştu. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER