banner198

Çankırı Barosuna müjdeli haber barolar birliğinden

Çankırı Barosuna müjdeli haber barolar birliği toplantısında geldi.

Çankırı Barosuna müjdeli haber barolar birliğinden
banner145

Çankırı Barosuna müjdeli haber barolar birliği toplantısında geldi.

Mesleki sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen toplantıya Çankırı Barosu Başkanı Avukat İdris Şahin katıldı.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar, hizmet aracı bulunmayan Çankırı Barosuna ihtiyaçlara uygun ve son model bir araç tahsisi kararı aldıklarını ve Baro tarafından kiralanan tarihi konağın tefrişi konusunda da Barolar Birliğince yardımcı olunacağını ifade etti.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Vedat Ahsen Coşar, göreve geldiği 13 Haziran 2010 tarihinden bugüne kadar geçen süre içerisinde yapılan çalışma ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.

 

Avukat Vedat Ahsen Coşar, “Katma Değer Vergisi Kanunu ile Gelir Vergisi Kanunu arasındaki çelişkili düzenlemeden kaynaklanan ve pek çok avukatın mağduriyetine neden olan sorunun, Çankırı Barosu Başkanı Avukat İdris Şahin ve Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer’in de önemli katkıları sayesinde Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Vergi Denetimi ve Koordinasyonu İç Genelgesi ile çözümlendiğini” söyledi.

Adalet Bakanı ile bizzat yapılan görüşmeler ve yine Avukat İdris Şahin ile Avukat Yusuf Başer’in katkıları sonucunda Kalem Yönetmeliği’nin 45.maddesindeki değişikliğin yapılmasının sağlandığını belirtti.

 

Coşkun, Özellikle ceza yargılaması açısından oldukça önemli olan soruşturma aşamasında vekâlet çıkartmaksızın dosyanın incelenebilmesini düzenleyen bu yönetmelikle yıllardır Avukatlar ile Cumhuriyet Savcılarını karşı karşıya getiren fiili durumlar ortadan kalkmış olduğunu ifade etti.

 

TBB deki toplantı nedeniyle Ankara’da bulunan Baro Başkanı Avukat İdris Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile de bir görüşme yaparak yeni adliye binası ve diğer konularda görüşlerini paylaştı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER