banner198

Çankırı da Esrarengiz Kazayla Validen Açıklama

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kurşunlu ilçesinde pazar günü meydana gelen motosiklet kazası ile ilgili açıklamada bulundu.

Çankırı da Esrarengiz Kazayla Validen Açıklama
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kurşunlu ilçesinde pazar günü meydana gelen motosiklet kazası ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Kazada ölen kişinin Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu olduğu iddialarının doğru olmadığını belirten Özcan, şahsın Sakarya nüfusuna kayıtlı Yusuf Say olduğunu ve üzerinde bir güvenlik kurumuna ait sahte bir tanıtım kartı çıktığını söyledi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan basın mensuplarına verdiği açıklamada şunları kaydetti:

 

´´14 Temmuz Pazar günü, D-100 kara yolunda, sabah 0938’de Samsun´dan gelen ve  İstanbul istikametine seyir halinde olduğu belirlenen, BMV marka 34 TE 3366 bir motosiklet, 18 LD 761 plakalı bir kamyona arkadan çarparak ölümlü kazaya sebebiyet vermiştir. Kişi aleyhinde olarak sahte sürücü belgesi ve sahte bir güvenlik kurumlarına ait bir kimlik kartına sahip olduğu ölüm anında belirlenmiştir. Daha sonra parmak izi ve mukayese yapılması sonucunda, çeşitli istihbari bilgilerin emniyetimize ulaşması sonucunda, şahsın 1983 doğumlu Yusuf Say olduğu, Sakarya nüfusuna kayıtlı Yusuf Say olduğu tespit edilmiştir. Ölen şahıs ablasına teslim edilmiş ve bugün itibarıyla aldığımız bilgilere göre Sakarya il, Karasu ilçesinde defnedilmiştir. Şahsın üzerinden bir adet kalaşnikof marka, uzun namlulu silah ve buna ait şarjör, ayrıca bir adet tabanca ve iki adet şarjör ve buna ait 26 adet mermi, bir adet çakı bıçağı ve 3 bin 520 lira para çıkmıştır. Kişi aslında GBT soruşturması yapıldığında Yusuf Say´ın kasten adam öldürmek, resmi belgede sahtecilik, hırsızlık, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal etme, ruhsatsız ateşli silahlar ve mermileri satın alma taşınma ve bulundurmak suçlarından aranmak kayıtlarının bulunduğu tespit edilmiştir´´

 

Şahsın üzerinde Çeçenlerin kullandığı dövmeler bulunmuş ve Çeçen asıllı olduğu tahmin edilmektedir. MİT  ile ilgisi tespit edilmemiştir. Üzerindeki kimlikte Özel Hareket Dairesine ait sahte subay tanıtım kartı bulunmuştur.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER