banner198

Çankırı da İlk Organ Nakli Gerçekleşti

Çankırı da İlk Organ Nakli Gerçekleşti. Organları 7 Farklı Bedene Can Oldu

Çankırı da İlk Organ Nakli Gerçekleşti
banner145

Çankırı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen 3 çocuk annesi Emine Çoban'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı.

 

Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çağatay Topçu, Çoban'dan alınan organların 7 kişiye can verdiğini ifade etti.

 

Başhekim Topçu,  Çankırı'da ilk defa beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organlarının başkalarına nakledileceğini kaydederek, “Bir böbreği İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, akciğeri İstanbul Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne, kalbi Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne, 2 korneası Ankara Göz Bankası Hastanesi'ne, diğer böbrek ve karaciğer ise Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi” dedi.

 

Hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesiyle organ bağışı konusunda irtibata geçildiğini ifade eden Topçu, aileye organ bağışı konusunda bilgi verildiğini ve ailenin konuya sıcak baktığını kaydetti.

 

Organ bağışının önemini vurgulayan Topçu, Çoban'ın ailesine başsağlığı dileyerek, ''Burada kaybedilen bir hasta, bilinçli bir aile sayesinde 7 hastaya umut oldu. Her zaman söylediğimiz gibi organ bağışı hayat kurtarıyor. Emine Çoban’ı bugün öğle namazına müteakip defnedeceğiz, ama o 7 farklı bedende yaşayacak'' dedi.

 

Topçu, organ bağışına karşı duyarlı olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER