banner198

Çankırı Dernekler Federasyonu yarışmada birinci oldu...

Mamak Belediyesi tarafından kurulan Mamak Dayanışma Merkezi’nin organizasyonunda, ödüllü İç Anadolu Yemek Yarışması yapıldı.

Çankırı Dernekler Federasyonu yarışmada birinci oldu...
banner145

Mamak’ta İç Anadolu’ya özgü birbirinden leziz yöresel yemekler yarıştı.

Mamak Belediyesi ve Mamak Dayanışma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen İç Anadolu Yemek Yarışması’nda katılımcılar, hünerlerini sergiledi. Çankırı, tatlı dalında birinci oldu.

8 il derneğinin katıldığı  çorba, hamur işi, sıcak yemekler ve tatlı olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılan yarışmalarda Çankırı Dernekler Federasyonu tatlı kategorisinde "Öküz Helvasıyla" birinci oldu.

Dayanışmayı artırmak, unutulmaya yüz tutan birbirinden güzel yemekleri hatırlatmak amacıyla yapılan yarışmaya, Mamak Dayanışma Merkezi, Kırşehirli Dernekler Federasyonu, Eskişehirliler Derneği, Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği, Çankırı Dernekler Federasyonu, Nevşehirliler Derneği, Karamanlılar Derneği, Kırıkkaleliler Derneği ve Yozgatlılar Derneği katıldı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yarışmaya katılan herkesin gönüllerde birinci olduğunu belirtti. Akgül, “Toplumun yapı taşı kadınlardır. Amacımız kadınları sosyal ve ekonomik olarak daha iyi konuma getirmek” dedi.İç Anadolu'nun zengin mutfağını tekrar hatırlatmak, damaklarda olduğu kadar zihinlerde de yer almasını sağlamak istediklerini söyledi. Akgül, insanları birbirine yakınlaştıran ve kültürlerin yaşatılmasında önemli rol oynayan bu tür sosyal faaliyetlerin önemine de vurgu yaptı.

Jüri üyeleri yemekler arasından seçin yapmakta oldukça zorlandı. Çorba kategorisinde birinciliği arabaşı çorbasıyla Yozgat, sıcak yemek kategorisinde mantıyla (tabak börek) Eskişehir, hamur işi kategorisinde çiğbörekle yine Eskişehir, tatlı kategorisinde de öküz helvasıyla Çankırı aldı. Yarışma sonunda birinci olanlar mikro dalga fırınla, 2. olanlar çay makinesiyle, 3. olanlar da blender ile ödüllendirildi.

Bütün yarışmacılara fincan takımının hediye edildiği yarışmada, il derneklerine de katılımlarından dolayı plaket verildi. Katılımcı dernekler de Başkan Akgül’e kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür ettiler.

Konuklara değişik yemek ve tatlılardan da ikramların yapıldığı yarışmada, Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekipleri de küçük bir gösteri sundu.

Yarışmaya AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, dernek ve federasyon başkanları katıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER