banner306
banner198

Çankırı Garnizon Albayının ses kaydı ortalığı karıştırdı

TBMM Başkanvekili Yakut bir Çankırı Garnizonluğunda görev yapan bir albayın internete düşen ses kaydına tepki gösterdi.

Çankırı Garnizon Albayının ses kaydı ortalığı karıştırdı
banner145

TBMM Başkanvekili Yakut bir albayın internete düşen ses kaydına, iktidar hakkında konuşmak haddin değil diye tepki gösterdi.

Genelkurmay Başkanlığı, 2007-2009 yılları arasında Çankırı Garnizonu’nda görev yapan bir Albay’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydına ilişkin soruşturma başlattı.

 

Gazetelere yansıyan iddialara göre, söz konusu Albay’ın bir seminer sırasında; AK Parti’nin icraatları ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı sert sözlerle eleştirdiği belirtiliyordu. Aynı Albay’ın, internette dolaşan komik resimleri göstererek "İşte Türk halkı bu, bunlar oy verecek" dediği de iddialar arasındaydı

İŞTE TÜRK HALKI BU

Çankırı Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş'ın "emirle" TSK personelinin eşlerine yönelik miting gibi konuşmasında Türk halkı, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik ağır ifadeler yeralıyor. İnternette dolaşan komik resimleri gösteren Albay Kabadaş "İşte Türk halkı bu, bunlar oy verecek" diyerek milleti aşağılıyor.

EMİRLE SİYASİ BİLİNÇLENDİRME ÇABASI

Slaytlar eşliğinde yapılan seminerde Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş, subay, astsubay ve uzman erbaşlara emirle konferanslar verildiğini, sıranın TSK mensuplarının eşlerine geldiğini belirtiyor. İnternet sitesine düşen ve Çankırı Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş'a ait olduğu iddia edilen görüntüler komutanın hazırladığı slaytlar eşliğinde başlıyor.

AK PARTİ İÇİN 'MALUM PARTİ' TABİRİ

Seminerde özellikle AK Parti'nin yüksek oy almasından duyulan endişe açıkça dile getiriliyor. AK Parti'nin başarılı olmaması isteniyor. Star gazetesinde yer alan habere göre, Kabadaş, AK Parti'den "malum parti" diye söz ederek dönüşüm yasasının çıkması halinde partinin oylarını yüzde 67'ye çıkarması endişesi dile getiriliyor. Slaytlarda yüzde 67'nin hesabı şöyle yapılıyor:

"Hükümetin daha doğrusu malum partinin 23 Temmuz seçimlerinde almış olduğu oy oranı belli, yüzde 47 öyle değil mi? 10 milyon kaçak bina. Yerel yönetimler de biliyorsuz bu partinin yönetiminde. Her binada 3 kişi olsa normal şartlarda kaç kişi yapar? Otuz milyon. Bu 30 milyondan, bundan hadi seçim yaşında olan atıyorum ben, 10 milyon kişi oy kullanacak. Bakın 10 milyon oy demek. Yüzde 47 ile değil, yüzde 67 ile seçimi kazanır."

'YENİ ANAYASA' DİYEN DE NASİBİNİ ALDI

Yeni anayasa çalışmalarında ismi öne çıkan Prof. Dr. Ergun Özbudun da seminerde hedef gösterildi. Özbudun'un özellikle üniversitelerde türbanın serbest olması gerektiği yönündeki sözlerine atıf yapılarak, yeni anayasanın türbana özgürlükten ibaret oldu

1.20110430090949.jpg

ğu, AK Parti'nin demokrasi söylemlerinin aldatmaca olduğu anlatılıyor.

BÜLENT ARINÇ'A AĞIR HAKARETLER

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç seminerde "en önemli görevi ülkeyi karıştırmak" diye niteleniyor. Slayt sunumunda Arınç'ın fotoğrafı kullanılarak "Yine meşhur, biliyorsunuz bu geçtiğimiz dönem Meclis Başkanlığı yapan kişi ki, en önemli görevi ülkeyi karıştırmak olduğu için bu şahsın meşhur ifadeleri var biliyorsunuz cuma günleri tatil olsun demiş" deniliyor.

GÜL'E 'ATATÜRK TAKLİTÇİSİ' DENDİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün fotoğrafının yeraldığı slaytta ise Albay Kabadaş "2002 yılında üç ay Başbakanlık yaptı" diyerek YAŞ kararlarına şerh koymasını eleştiriyor. Gül'ün Köşk'te Çankaya Sofraları adı altında önde gelen isimlerle bir araya gelmesine de katlanamayan Albay Kabadaş şöyle konuşuyor: "Atatürk taklitçiliği, masumane gözüken göz boyama. Atatürk Çankaya'daki evinde ülke meselelerini konuşurdu. Ama bakın taklit ediliyor bunlar. Burada su var burada göstermelik şarap kadehleri var filan filan... İşte törenlere falan katılıyoruz. Salonda başörtülüler hemen çırttırıyoruz..."

ERDOĞAN'LA ATATÜRK'Ü KARŞILAŞTIRDI

Başbakan Erdoğan'ın Mersin'deki protestocuyla konuşmasıyla Atatürk'ün bir vatandaşla konuşmasının fotoğraflarını yan yana koyan Albay, şöyle diyor; "Ne kadar ilginç. Yani Atatürk'ün büyüklüğü, bakın gözlerindeki dikkati, köylüyle konuşması, saygıyla gözlerine bakması vs.vs.vs. Şu fotoğrafa bakın bir de şu fotoğrafa bakın. Tehdit, aşağılama, her şey var."2.20110430091002.jpg

'KÜRT' KELİMESİNDEN RAHATSIZ

'Kürt Kardeşim' sözü rahatsız etti

Başbakan Erdoğan'ın "Kürt kardeşlerimiz" demesinin bile eleştirildiği seminerde Albay Kabadaş "Yok Kürt kardeşimiz, yok Kürt realitesi filan filan, ülke kötüye gidiyor. Üst kimlik, alt kimlik, filan filan. Şuanda Türkiye'de tartışılan iki konu. Ülkemizi parçalamak için milletimizi dağıtmak için bunlar tartışıldı. Ülkemizin içinde olduğu durumu ben izah etmeye çalıştım. Ne kadar bilinçli olursak çoluk çocuğumuzu koruruz" dedi.

BAŞÖRTÜLÜ EŞ RAHATSIZLIĞI

Resimlerini koyup hakaret ediliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve eski Bakan Kemal Unakıtan ve oğulları hakkında ağır hakaretler de seminere damgasını vurdu. Gül'ün oğlu için "Köşk'te Kayseri tüccarı yetişiyor" slaytı kullanılması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı'nın eşlerinin fotoğrafları hedef gösterilerek "İşte bakın devletin tepelerine atananlar aranan hususlar. Hanımı türbanlı olacak, İHL mezunu olacak" denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304