banner306
banner198

Çankırı İçmesuyu Arıtma Tesisi törenle açıldı

Çankırı Akhasan Barajı ve İçmesuyu Arıtma Tesisinin açılış töreni Orta ilçesinde yapıldı.

Çankırı İçmesuyu Arıtma Tesisi törenle açıldı
banner145

Çankırı Akhasan Barajı ve İçmesuyu Arıtma Tesisinin açılış töreni Orta ilçesinde yapıldı.

Çankırı’nın on üç çevre belediyesinin 2035 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İçmesuyu Arıtma Tesisi ve planlanan süreden önce tamamlanan Çerkeş Akhasan Barajı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Aydın’ın Çine ilçesinden Canlı Yayında katıldığı törenle yapıldı.

İçmesuyu Arıtma Tesisinde düzenlenen törenine Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Milletvekili Nurettin Akman, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, AK Parti İl Başkanı İdris Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Açılış sırasında canlı yayında konuşan AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman, Çankırı açısından bugünün tarihi bir gün olduğunu belirterek, ilin Ankara’ya yakın olmasının dezavantajını iktidarları döneminde tersine döndürdüklerini söyledi.

On beş yıldır tamamlanamayan Çerkeş ilçesindeki Akhasan barajını bitirdiklerini ifade eden Akman, projenin tamamlanmasıyla 2 bin 377 hektarlık arazinin sulama boru sistemiyle sulanmasını sağladıklarını anlattı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in seçim döneminde, ‘Çankırı’ya Güldürcek’ten temiz içme suyu getireceğiz’ dediğinde, bazı mihrakların ‘Bu bir hayaldir. Belediye başkanı ancak oradan damacana ile içme suyu getirir’ sözünü atıfta bulunan Akman, bugün bu hayali gerçekleştirerek, Güldürcek barajından Çankırı ve bir çok ilçeye arıtılmış suyu akıttıklarını ifade etti.

Akman’ın konuşmasını Aydın Çine’den izleyen Başbakan Erdoğan, “Her iki tesisinde memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Buton önünüzde, butona hep birlikte basıyorsunuz. Ya Allah Bismillah, ömrünüz su gibi aziz olsun" temennisinde bulundu.

Çankırı’nın 2035 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılayacak olan İçmesuyu Arıtma Tesisi, 12,5 milyon liraya mal olurken, şehre yılda15 milyon metreküp arıtılmış su pompalayacak.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304