banner306
banner198

Çankırı Kırşehir heyetini ağırladı

Hafta sonunu şehrimizde geçiren Kırşehir heyeti Çankırının tarihi ve kültürel zenginliğine hayran kaldı

Çankırı Kırşehir heyetini ağırladı
banner145

Çankırı ve Kırşehir illeri arasında son zamanla gelişen kültürel işbirliği çalışmaları ile başlayan dostluk kent yöneticilerinin de karşılıklı olarak ziyaretleri ile devam ediyor.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in davetlisi olarak Çankırı’ya gelen Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ile İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Gürsoy eşleri ile kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç ile eşi Zeynep Dinç’in ev sahipliğini yaptığı programa AK Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman ile AK Parti İl Başkanı İdris Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz’da katıldı. Cumartesi günü Türk tıbbı ve eczacılığın sembollerinin esin kaynağı olan Cemaleddin Ferruh Darüşşifa’sını gezen heyet daha sonra dünyanın en büyük tuz mağaralarından birisi olan Çankırı Tuz Mağarası’nın büyülü ortamına hayran kaldı.

 

Çankırı Belediyesi’ne ait Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’nde Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve eşleri Gülserin Uzun’un da katılımı ile yöresel yemek programına katılan Kırşehir ekibine yemeğin ardından Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından merkezde yapılan çalışmalar hakkında detaylı brifing verildi.

Çankırı’nın bugüne kadar bilmedikleri çok zengin tarihi ve kültürel birikime sahip olduklarını ifade eden Kırşehir heyetindeki erkekler akşam saatlerinde de sadece erkeklere açık olan Ahi Yaren Meclisi başağa ocağına katıldı.

 

Kırşehir Heyeti Pazar Günü’de Çankırı Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Çamaşırhane ile Çivitçioğlu Medresesini gezerek Çankırı’dan ayrıldı. Hafta sonunu Çankırı’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile geçiren Kırşehir heyetine Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından ebru tablo, tuz lambası ve belediye yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304