banner198

Çankırı Milletvekili İdris Şahin mecliste konuştu

Çankırı Milletvekili İdris Şahin, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun teklifi üzerinne mecliste konuştu.

Çankırı Milletvekili İdris Şahin mecliste konuştu
banner145

Çankırı Milletvekili İdris Şahin, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun teklifi üzerinde şahsı adına söz alarak mecliste ilk konuşmasını yaptı.

 

Kapalı oturumda söz alan İdris Şahin, 5 dakika süren konuşmasında sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunda değişiklik yapılması hakkında ki kanun teklifinin 3. maddesi üzerinde görüşlerini beyan etti.

 

Sporda var olan şiddetin artış göstermesi ve buna dair düzenlemelerle bu şiddet önlemlerine engel olunamaması üzerine geçtiğimiz yıl tekrar bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Çankırı Milletvekili İdris Şahin,”Gerek komisyon aşamasında gerekse sonrasında suç ve cezada orantısızlık ilkesinin aşıldığı ve ciddi anlamda cezaların yüksek bir seyir içerisinde suçtan yargılanan kimseleri zorunlu olarak sıkıntıya soktuğu aşikâr duruma gelmiştir. Bu süreç içerisinde bu düzenlemeler meclisten geçtiği tarih sonrasında tekrar bugün sporun tarafları olan tüm kulüplerin imzası ve her yönüyle işbirliğine gereksinim duydukları T.B.M.M. de parti gurupları birlikte teklife imza koymuşlar ve olayın taraflarıyla birlikte yeniden bir düzenlemeye gereksinim duyulmuştur” diye konuştu.  

 

Ceza kanunun 3. Maddesinde yer aldığı üzere suçun karşılığı cezanın orantılılık ilkesinin komisyonlardan geçerek genel kurulu geldiğinde çok daha anlamlı bir hale geldiğini beyan eden Şahin,” Özellikle 3. Madde de değiştirilmesi teklif edilen 6222 sayılı kanunun 14 maddesinin 2 fıkrasında 6 aydan 2 yıla kadar olan hapis ibaresi 3 aydan 1 yıla kadar değiştirilmiştir. Bu değiştirmeyle birlikte ceza verildikten sonra iki yıla kadar olan hürriyeti bağlayıcı cezalar para cezasına çevrile bildiği gibi, ceza infaz kanunumuz çerçevesinde ertelenen suçlardandır. Yine yüce parlamentonun geçmiş dönemde çıkartmış olduğu yasa değişikliğiyle iki yıla kadar olan hapis cezalarında hükmün açıklanmasının geri bırakılması müessesi vardır. Bu yapılan değişiklikle verilecek hapis cezasının niteliği ne olursa olsun hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair bir yola başvurulamayacağına dair hüküm konulamayacak olması kamuoyunda bir nevi af niteliğinde gibi değerlendirilen bu yasada gerçek amacın af olmadığının ve sporda ki şiddetin önlenmesi adına adil olarak verilecek cezada bir gün dahi hürriyeti bağlayıcı ceza almış olan kişinin cezasının infaz edebileceği hükmü yer almıştır. Burada mahkum olacak bir kulüp yöneticisi ve sporcu hiçbir şekilde dernek yöneticisi olmayacağı ve Türk ceza kanunun 53 maddesinde sınırlamaların burada getirilmiş olması da çok önemlidir. Zira spor camiası içerisinde ki insanlara verilebilecek en büyük ceza hizmetlerden mahrum bırakılarak verilecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

 


 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER