banner306
banner198

Çankırı Orta 3 S Termik Santralinin Temeli törenle atıldı

Yıldızlar SSS Holding tarafından Orta ilçesi Yaylakent beldesinde yapımı planlanan 3 S Termik Santral Temeli törenle atıldı.

Çankırı Orta 3 S Termik Santralinin Temeli törenle atıldı
banner145

Yıldızlar SSS Holding tarafından Çankırı’nın Orta ilçesi Yaylakent beldesinde yapımı planlanan 3 S Termik Santral Temeli,  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız’ın katıldığı törenle atıldı.

Orta İlçesi'nde düzenlenen temel atma töreni İstiklal Marşı'nın okunması ve ardından Bilecik Söğüt Mehter takımının gösterisi ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yıldızlar Holding Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Güleberk, Enerji sektörüne Osman Gazi Elektrik AŞ’yi alarak girdiklerini belirterek gruplarının büyüyen ülkenin büyüyen elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla bugün burada 400 megavat elektrik üretecek olan termik santral temelini attıklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise buraya gelmeden önce Başbakan Erdoğan’la görüştüğünü ve selamını getirdiğini söyleyerek üç yıl sonra santralin açılışını başbakanla birlikte yapacaklarını belirtti. Türkiye’nin geçtiğimiz ay enerjide yüzde 13,5 civarında büyümeye devam ettiğini anlatan Yıldız, “bazı ülkeler hala küçülmeye devam ediyorlar ama Türkiye siyasi istikrarla büyümesine devam etti. Yani elektriği daima tüketilecek olan daime ihtiyaç olan gelişen ve büyüyen bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

Hükümetin enerji politikasına değinen Yıldız,” Bizim öncelikle yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından Türkiye de elektrik üretmemiz gerekiyor. Bir yandan doğalgaz alıyoruz. Türkiye’nin büyümesine yetecek kadar petrol ithalatımıza da var ama biz öncelikle yerli kaynaklarımıza önem veriyoruz. Burada yapacağımız yatırım ve Yaylakent termik santrali bizim yerli kaynaklarımızın önemli rezervlerinden bir tanesine sahip. 600 milyon dolarlık ve 400 megavatlık yatırımın yanında aynı zamanda kömür rezervi açısından baktığımızda Türkiye’de 80 katı kadar daha şu anda tespit edilmiş kömür rezervi mevcut. Ülkemizde on bir buçuk, on iki milyar ton civarında tespit edilmiş rezerv var” diye konuştu.

Burada üretilen elektriğin Çankırı’da tüketilen elektriğin neredeyse 9 -10 katı civarında olacağını belirten Yıldız, Termik Santralin 2016 Avrupa birliğinin çevre koruma standartlarına uygun bir şekilde yapılacak olmasının Çankırı’nın havasını kirletmeyeceğini. Vatandaşımızın buranın temiz havasını solumaya devam edeceğine vurgu yaptı.

Vatandaşın sağduyusuna güveniyoruz!

12 Eylülde yapılacak Referandumla ilgili fazla bir şey konuşmak istemediğini söylen Bakan Yıldız, biz vatandaşımızın basiretine ferasetine sağduyusuna ve sezgilerine inanıyoruz. Bizden daha güzel bir Türkiye’yi bizden daha güzel çocuklarımıza bırakmak açısından, siyasi istikrarın desteklenebilmesi ve bütün bu atılımların devam edebilmesi açısından vatandaşımızın sağduyusuna güveniyoruz!

Bölge halkı ve İç Anadolu için büyük önem taşıyan projenin yatırım yılı üç işletme süresi ise 20 yıl olarak ön görülüyor. Projede yatırım dönemimde 1500 işletme döneminde maden işletmeleri dahil toplam 2000 kişi istihdam edilecek. Proje kapsamında Avrupa Birliğinde 2016 yılında hedeflenen emisyon sınır değerlerini karşılamak için ilave baca gazı arıtma tesisi kullanılacak.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304