banner198

Çankırı Postası Darıcada!

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık iki bin Çankırılının katıldığı gecenin konukları arasında Çankırı Postası da vardı...

Çankırı Postası Darıcada!
banner145

Vedat Beki / Darıca'dan bildiriyor

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinlikleri çerçevesinde bu ilçede yaşayan yaklaşık 2 bin dolayında Çankırılı birlikte olmanın heyecanını yaşadılar.

Geceye başta yaklaşık 4 yıl Çankırı'da vali yardımcılığı görevinde bulunan Osman Ateş, Korgun-Ildızım köylü halen Dilovası Kaymakamı olarak görev yapan Hasan Göç, Korgun Belediye Başkanı Halil Öz, ÇANFED Başkanı Ömer Lütfi Özenç, ÇANFED Başkan Yardımcısı Ali Orduhan, Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Olcay Ulus ve Darıca Çankırılılar Derneği Başkanı Arif Bağcı ile Dudayev parkını dolduran Darıca'da yaşayan Çankırılılar katıldı.

Darıca'da düzenlenen geceye Korgun'dan gelen yaran ekibi, yaran kültürü ile ilgili örnekleri davetlilere sergiledikten sonra, Çankırılı Şaban sahne aldı ve davetlilere hoş bir gece yaşattı.

Gecede Dilovası Kaykamamı Hasan Göç ile ÇANFED Başkanı Ömer Lütfi Özenç'e birer plaket verildi. ÇANFED Başkanı Ömer Lütfi Özenç “Darıca'da yaşayan hemşerilerimizi böylesi bir gecede birlik ve beraberlik içerisinde görmek beni fazlasıyla memnun etmiştir. İlerleyen günlerde bu birlikteliğin daha da büyümesi en büyük dileğimdir.” dedi.

Kaymakam Ateş “Çankırı insanı paylaşımcıdır”
Darıca Kaymakamlığı görevinde bulunan Osman Ateş, Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, Korgun Belediye Başkanı Halil Öz ve ÇANFED Başkanı Ömer Lüfti Özenç ile etkinlik çerçevesi içerisinde kurulan çadırda yer minderleri üzerinde gerçekleştirdiğimiz sohbet oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti.

Darıca Kaymakamı Osman Ateş “Çankırı'da yaklaşık 4 yıl süresince yapmış olduğum valilik yardımcılığı görevim sırasında Çankırı insanının dürüstlüğü beni etkilemiştir. Çankırı insanı mütevazi yaşamı içerisinde devletine, askerine, orada görev yapan insanlara göstermiş olduğu saygı ve sevgi takdire şayandır” derken, Dilovası Kaymakamı Hasan Göç “Ben köyde doğmadım! Ancak köyümü fazlasıyla özlüyorum. İlk fırsatta bu özlemimi de gidereceğim. Ildızım, havasıyla, suyuyla, ormanıyla bir başka güzeldir.” derken sıla hasretini de dile getirmekten çekinmiyordu.

Dernek Başkanı Arif Bağcı:Beş bine yakın Çankırılı var!
Darıca Çankırılılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Bağcı ile yaptığım kısa sohbette “Burada yaklaşık 5 bin dolayında Çankırılı hemşerim yaşamakta. Bizler birlikte olmaya, beraber hareket etmeye, gelenek ve kültürümüzü yaşatmanın gayreti içerisindeyiz. Böylesi bir organizasyonda Darıca Belediye Başkanımıza bizlere böylesi bir geceyi beraber yaşama fırsatı verdiği için şükranlarımı sunarım. Bu gece münasebetiyle düzenlediğimiz yaran tanıtımının gerçekleştirilmesinde katkı veren Korgun Belediye Başkanımız Halil Öz ile birlikte gecemizi onurlandıran Dilovası Kaymakamı Hasan Göç ile ÇANFED Başkanı Ömer Lütfi Özenç ile sizlere de teşekkür ederim.” dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Darıca'dan İstanbul'a dönüş yolunda 150 bine yaklaşan nüfusuyla neredeyse bir Çankırı büyüklüğünde olan Darıca'da düzenlenen etkinliği ve orada yaşayan yaklaşık 5 bin Çankırılı'nın mücadelesini düşünmeden edemedim!

Her ne kadar da “doğduğun yer değil, doyduğun yer oluyor memleketin” deseler de, karnını doyurduğun ve yaşamını sürdürdüğün yerde, doğduğu toprakları ne anmadan ne de andırmadan vazgeçmiyor insanoğlu...



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER