banner198

Çankırı Umke ekibi, van da gururumuz oldu

Çankırı Medikal Kurtarma ekibi Van da mucizelere imza attı.

Çankırı Umke ekibi, van da gururumuz oldu
banner145

Van’da enkazdan 3 canlı çıkaran Çankırı Ulusal Medikal ekibi gururumuz oldu.

 

Pazar günü 7,2 şiddetinde ki depremle sarsılan Van’a ilk ulaşan ekiplerin başında gelen Çankırı UMKE ekibi, üç vatandaşımızı enkazın altından canlı çıkartmayı başararak gururumuz oldu.

 

Deprem haberinin duyulmasının ardından acilen toplanıp önce karayoluyla Ankara’ya oradan da, havayoluyla Van’a ulaşan Çankırı Umke Ekibi, Erciş ilçesine geçerek yaptığı kurtarma çalışmasıyla bir çok yaralının hayata tutunmasında öncü rol üstlendi.

 

Gece 00.30’da Erciş ilçesinde kurtarma çalışmalarına başlayan ekibimiz, enkaz altından Fatih Yılmaz (31), İsmail Tunç (25) ve ismi öğrenilemeyen bir bayanı canlı çıkartmayı başardı. Vardiyalı şekilde 1.5 saatlik aralarla 24 saat esasına göre yıkılan enkazlarda canlı arayan kurtarma sanatçıları,  altı vatandaşımızın da cansız bedenini enkazdan çıkarttı.

 

Anestezi Doktoru, bir Doktor, ATT, Laboratuar Teknisyeni, Ambulans Şoförü ve 8 sağlık memuru ile on bir kişilik ekipten oluşan kurtarma sanatçılarının arama kurtarma çalışmalarının sona ermesi üzerine yakın bir zamanda Çankırı’ya dönmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER