banner198

Çankırı Valisi Uzun yine bildik havalarda...

Eğitim öğretim yılının açılış konuşmasında Vali Uzun hem okul idarecilerine hem de öğretmenlere gözdağı verdi! Tabii arada veliler de payını almadı değil...

Çankırı Valisi Uzun yine bildik havalarda...
banner145

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun 2009-2010 öğretim yılının açılışı münasebetiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada “Bu sene de çocuklarımızın eğitim yılı boyunca internet kafelere gitmesini yasaklıyorum” dedi.

Güneş İlköğretim Okulunda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cemal Akbıyık ile Belediye Başkan Vekili Celal Kaman da katıldı.

Vali Uzun Güneş İlköğretim Okulunun sınıfında öğrencilerle yaptığı konuşmada “Telefonu olan var mı?” diye sordu ve “Bu çocuklara telefon vermeyin. Bu çocuklara sonsuz özgürlük veriyorsunuz! Al diyorsunuz bu telefonu istediğinle konuş diyorsun! Kontrol edemiyorsunuz! Kiminle görüşüyor ne yapıyor ne ediyor! Zaten buna da gerek yok! Eğer ihtiyacınız var ise okulda telefon var! Kontörlü telefonları kullanabilirsiniz” dedi.

BEN HEP BİRİNCİ OLDUM!
Vali Uzun öğrenci velilerine seslenerek “2008 yılında OKS imtihanlarına girmişiz! 81 vilayet arasında 57 ve 57’nici sıradayız! 2009 yılında seviye belirleme sınavına girmişiz 57’den 49’a yükselmişiz! ÖSS sonuçlarında ise 2008’de 81 vilayet arasında 50, 56 – 56! 2009’da bu sene girmiş olduğumuz imtihanlarda almış olduğumuz sıralama 61, 66 ve 66! 81 vilayet arasında Çankırı’mızın durumu bu! Şu anda Çankırı’nın en üzüntülü insanı benim. Ben hiçbir zaman 2’inci üçüncü olmadım. Her zaman 1. olmayı arzu etmişimdir. Benim bulunduğum yerde milli eğitim 1. sırada olmalı diye düşünüyorum!” dedi.

GÖREVİNİ YAPMAYAN ÖĞRETMEN VE İDARECİLER İSTİFA ETSİN!
Vali Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: “Ya bu işi yapacaz ya yapacaz! Eğer devlet bize bu imkanı veriyorsa bir neticeye varmak durumundayız! Altyapımız güzel. Fiziki yapımız güzel. Öğretmen kadromuz neredeyse hemen hemen tamam! Her şey güzel fakat netice yok! Bana söylemeyin Türkiye Birincisi Çankırı’dan çıktı! Tabi ki evladımızı tebrik ediyoruz! Kaç öğrenci sokabildiniz Fen Liselerine? En iyi okullara kaç tane öğrenci gönderebildiniz? Benim sıkıntım bu! Bu işi yapan arkadaşlarımız yapsın, yapmayan istifa etsin diyoruz! Bu ülkenin çimentosu sizlersiniz! Güneydoğuda vermiş olduğunuz şehit sayısı 110’u bulmuş! Orada 110 tane vatan evladı vardı! Demek ki siz bu memleketin çimentosusunuz! Milli eğitime çok görev düşüyor! Bu konuda bizlere yardım edeceksiniz! Sizler evlatlarınızı biz öğrencilerimizi takip edeceksiniz! Okullarla işbirliği yapın!

Bu sene de çocuklarımızın eğitim yılı boyunca internet kafelere gitmesini yasaklıyorum. 7 tane bölge okulumuz var fakat hiçbiri başarı değil. 550 kontenjanı var 150 çocukla çalışıyoruz. 500 kontenjanı var 200 talebeyle çalışıyoruz. Bunları mutlaka ve mutlaka gözden geçireceğiz. Hala biz birleştirilmiş sınıflarla geçiriyorsak başarılı olmamız mümkün değil!"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER