banner306
banner198

Çankırı ve çevresi Bermuda Şeytan Üçgeni olmaya aday!

Çankırı il sınırları içerisinde gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları, ölümcül kazalara sebebiyet veriyor. Sürücüler için Çankırı il sınırları adeta kabus!

Çankırı ve çevresi Bermuda Şeytan Üçgeni olmaya aday!
banner145

Son aylarda ülkede yolu Çankırı’ya düşecek olan oto sürücüleri adeta kâbus yaşar hale geldiler!

 

Çankırı il sınırları içerisinde yıllardır devam eden yol çalışmaları, özellikle son 4 ayda iyiden iyiye ivme kazanmakla beraber, oto sürücüleri için bölge “Bermuda Şeytan Üçgeni” olmaya aday!  Bölgeye yolu düşenin Çankırı il sınırlarından sağ-salim çıkması neredeyse mucize!

 

Özellikle E-80 üzerinde yaşanan yoğun can kayıplı trafik kazalarından sonra bu günlerde de Ilgaz-Çankırı arasındaki karayolunda sürdürülen yol çalışmaları sürücülerin korkulu rüyası haline dönüştü!

 

Her iki yolda çok sayıda müteahhidin çalışma yaptığı göz önüne alınırsa, yol güvenliği özellikle yabancı oto sürücüleri için oldukça riskli! Yolun durumunu ve kendilerini bekleyen tehlikelerden habersiz bir şekilde trafikte hareket halinde bulunan sürücüler özellikle yol çalışmalarını sürdüren müteahhitlerin gerekli önlemleri almaması nedeniyle yaşadıkları kazaları canlarıyla ödüyorlar!

 

Bunlara son örnek, dün gece saat 23.00 dolaylarında Boyabat’tan Çankırı’ya gelmekte olan Şaban Benli yönetimindeki 06 KGP 81 plakalı özel araç Aşağı Çavuş yol ayrımında bulunan köprü genişletmesi için açılan kanala düştü!

 

Ters takla ile açılan kanala çakılan araçta bulunan Saniye Benli (47) olay yerinde can verdi. Kazadan yaralı olarak kurtulan araç sürücüsü Şaban Benli (49) ise Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

KAZA HABERLERİ SÜREKLİ OLARAK

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ SUÇLAR NİTELİKLİ!

Öte yandan gerek E-80’de gerekse Çankırı çevresinde meydana gelen trafik kazalarını haber olarak yayımlayan internet sitelerinde sürekli olarak “araç sürücülerini” suçlayan cümleler yer alıyor. Buna son örnek verdiğimiz bu kaza haberi ile ilgili olarak yayımlanan bir haberde “… plakalı otomobil tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu köprü yapımı için kazılan menfeze uçtu” şeklinde cümle kurulmuş!

 

Bugüne kadar gerek E-80 üzerinde gerekse yol çalışmaları sürdürülen Çankırı yollarında ne hikmetse bu çalışmaları sürdüren müteahhitlerin ne eksiği var, ne de kazalara sebebiyet veren durumları!

 

İşte size E-80’den bir kare! Bu yolda gece yolculuk yaptığınızı düşünün ve bu düşük banketlerle kilometrelerce nasıl yol alabileceğinizi varın siz hesaplayın!

 

 

Yer Atkaracalar - Çerkeş arası! Sürdürülen yol çalışmaları nedeniyle müteahhid firma Gerede istikametine gidilen yolun sağ tarafında "kazıma" çalışması gerçekleştirmiş! Düşük banket yer yer 80 cm civarında! Yoldaki ikaz tabelaları neredeyse yol çizgisinin üzerinde! Buyrun bu yolda siz gece aracınızla güvenli bir şekilde seyredin! Nasıl becerecekseniz! Geçtiğimiz günlerde bu düşük banket nedeniyle bir minibüs yoldan çıkarak önemli bir kazaya neden oldu!

Bu kadar uzun mesafeli düşük banketin var olmasında müteahhidin hiç mi suçu yok?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAZALARIN BİRİNCİ SORUMLUSU YOL MÜTEAHHİTLERİ!

Yukarıdaki fotoğraf Kurşunlu'ya çok yakın bir bölge. Fotoğrafın sağ tarafına dikkatlice bakınız! Yaklaşık 2 metreyi bulan çukurlar yolda seyir halindeki araçlar için ne kadar büyük tehlike arzediyor! Yol yapımnı üstlenen müteahhitlerin yaptıkları böylesi çalışmalar E-80 üzerinde o kadar çok var ki! Hangi birisini bu sayfalara taşıyalım! Karşı yönden gelen bir sürücünün en ufak bir trafik ihlalinde kendi şeridinde giden aracın nereye kaçacağını varın hep birlikte hesaplayalım!

 

Fotoğraf 1-2-3: Karatekin gazetesinin katkılarıyla yayımlanmaktadır.

Fotoğraf 4-5: Çankırı Postası (Özel)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304