banner198

Çankırı yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali kavuşuyor

Çankırı Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan, yeni Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yapımında son aşamaya gelindi.

Çankırı yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali kavuşuyor
banner145

Çankırı Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan, yeni Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yapımında son aşamaya gelindi.

 

Çankırı'nın en önemli eksiklerinin başında şehrin dışa açılan kapısı olarak kabul edilen ancak gerekli altyapı ve modernlikte bir terminal binasının olmayışı geliyordu.

 

Bu ayıp yapımı % 99’u tamamlanan yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali ile kapanmak üzere.

 

Yeni Şehirlerarası Terminalin 5867.87m2’lik iç bölümünde; 12 adet yazıhane, 2 adet restaurant,1’er adet bay ve bayan mescidi, bodrum katta çok amaçlı nikah ve konferans salonu, değişik amaçlı 8 adet dükkan, emanet, polis ve zabıta noktası ile idari bölüm bulunmakta. Son teknoloji kullanılarak dizayn edilen terminalin, doğalgazla “fonkoil üflemeli sistemle  ısıtılacak.

 

8194.90 m2’lik açık alanda, otobüs bekleme parkları, ticari taksi oto parkı ve hususi oto parkları birbirini etkilemeyecek şekilde ayrı ayrı düzenlenerek, giriş ve çıkışlarda yaşanabilecek aksamalar için şimdiden önlem alındı.

 

Hayallerinden birisinin daha gerçekleşmesine çok az bir zamanın kaldığını belirten Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Çankırı’ya yakışır bir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni ilimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum.  Kısa süre içerisinde hizmete girecek terminalin, Çankırılılara ve dışardan ilimize gelecek konuklarımıza en kaliteli ve en güzel hizmeti vereceğine inanıyorum. Otobüs terminalini açtığımızda Çankırı, çok modern bir yapıya sahip olacak. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.                          

 

Modern görünümü ile görkemli bir yapı haline gelen yeni terminal, sosyal alanları ve kapasitesi ile Çankırı’ya ayrı bir renk katacağa benziyor.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER