banner198

Çankırı Yöresel oyunları büyük beğeni kazandı

Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğunun Tayland’taki Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali’nde sahnelediği

Çankırı Yöresel oyunları büyük beğeni kazandı
banner145

Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) Tayland’taki Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali’nde kazandığı başarıda Çankırı yöresi oyunlarının yer alması Çankırı’da sevinçle karşılandı.

 

4 kıtadan 15 ülkenin halk dansları topluluklarının katıldığı festivalde Türkiye’yi temsil eden Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) aralarında Çankırı’nın da bulunduğu 6 yörenin halk oyunlarından oluşan 30 dakikalık gösteri sergiledi. SÜHOT Sorumlu Öğretim Görevlisi Çankırılı hemşerimiz Kadir Ersan Bilgin ile Çankırılı Halk Oyunları Eğitmeni Necdet Tunçkafa’nın çabaları ile SÜHOT’un repertuarına giren Çankırı yöresi oyunlarından Zerdali, Yıldız, İmaret Tayland’daki Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivalinde sahnelenerek büyük ilgi gördü.

 

Tayland’ın başkenti Bankok ve Surin kentlerinde 16 gün süren festivalde 4 kıtadan 15 ülkenin halk dansları toplulukları gösteriler yaptı. Festival sonunda SÜHOT’a Organizasyonun En Prestijli Ödülü Olan 'The Best Of Brilliant Show' ödülü verildi.

 

SÜHOT Sorumlusu Kadir Ersan Bilgin ve SÜHOT Halk Oyunları Eğitmeni Necdet Tunçkafa, Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret ederek Tayland’taki festivalle ilgili bilgi verdiler. Başkan Dinç, kazandıkları başarıdan ve SÜHOT’un repertuarına Çankırı yöresi oyunlarını sokmalarından dolayı Kadir Ersan Bilgin ve Necdet Tunçkafa’ya teşekkür etti.

 

Kadir Ersan Bilgin’de Çankırı yöresi oyunlarının bugüne kadar hak ettiği biçimde gündeme gelmediğini belirterek “Bu tür etkinliklerle hem yurt içinde hem de yurt dışında Çankırı yöresi oyunlarını tanıtmaya devam edeceğiz” dedi. SÜHOT Halk Dansları Eğitmeni ve Çankırı Belediyesi Halk Oyunları Sorumlusu Necdet Tunçkafa’da SÜHOT repertuarına Çankırı yöresi oyunlarının alınması ile birlikte Selçuk Üniversitesi bünyesindeki toplulukta 250 dansçının Çankırı oyunlarını öğrendiğini belirterek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür etti.


SÜHOT sorumlusu Kadir Ersan Bilgin, Temmuz ve Ağustos 2010 tarihlerinde Fransa ve İtalya’da gerçekleşecek olan Uluslar arası Halk Dansları Festivallerinde Antep ve Trabzon’un da aralarında bulunduğu 5 yöre ile birlikte Çankırı yöresi oyunlarını da sergileyeceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER