banner198

Çankırı’da dar gelirli ailelere Bedava Konut!

AK Parti Çankırı milletvekili Nurettin Akman düzenlediği basın toplantısında Çankırı ya bütçeden ayrılan 2010 yılı yatırım programını değerlendirdi.

Çankırı’da dar gelirli ailelere Bedava Konut!
banner145

AK Parti Çankırı milletvekili Nurettin Akman düzenlediği basın toplantısında Çankırı ya bütçeden ayrılan 2010 yılı yatırım programını değerlendirdi.

AK Parti İl binasında gerçekleşen toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Toplantıya Çankırı Belediye başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl başkanı Av. İdris Şahin, parti yönetim kurul üyeleri, bazı belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı.

AK Parti Çankırı milletvekili Nurettin Akman 2009 yılının bitimine sayılı günler kala düzenlediği basın toplantısında 2009 yılında yapılan çalışmalar ve 2010 yılı bütçesinden ilimize ayrılan yatırımlarla ilgili çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

2009 yılında Çankırı’ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Çankırı milletvekili Nurettin Akman “2009 yılı Çankırı ve çevresinde en çok yol yapım hizmetlerinin ağırlıkta olduğu bir yıl olarak geçti. Gerede’den başlayıp Tosya’ya,  Ankara’dan başlayıp Kastamonu il sınırına kadar ki bölümlerle beraber Çankırı- Yapraklı, Çankırı- Eldivan yollarında yoğun bir çalışma yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü bu yolların 2010 yılında bitirileceğini, sıcak asfalt çalışmasının da programa alındığını söyledi. İnşallah önümüzdeki yıl bu günlerde yollarımız tamamlanmış olacak. 2010 bütçesinden en büyük pay bu çalışmalar için ayrılmış durumda. Ayrıca önümüzdeki yaz birinci geçitten, süt fabrikasına kadar olan şehir içi geçişinde sıcak asfalt çalışması yapılacak” şeklinde konuştu.

Su sorunu önümüzdeki yıl çözmüş olacağız!

Çankırı’nın en büyük sorunlarından biri olan kaliteli içme suyuyla ilgili gelinen aşama hakkında bilgi veren vekil Nurettin Akman, “Geçtiğimiz ay sisteme su verildi. DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker ile yaptığım görüşmede bana ‘arıtma tesisinin %95’i bitirdiklerini’ ifade etti. Arıtma tesisinin ve depolarının bitirilmesiyle sularımız çeşmelerimizden akmaya başlayacak. Ayrıca Orta ilçesinden Kurşunlu-Taşkaracalar beldesine kadar ulaşan 2. Kısım ihalesi yapılıyor. Haziran ayı itibarıyla bu çalışmalar bitirilmiş olacak. Önümüzdeki yıl su sorununun da hep birlikte çözmüş olacağız.” dedi.

Üniversiteye Sahip çıkalım!

Vatandaşların başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çankırı’ya geldiğinde ‘Ne iş! Ne aş! Üniversite istiyoruz!’ şeklindeki isteklerini hatırlatan Nurettin AkmanÇankırı Karatekin Üniversitesi bizim için çok önemli. Bunca uğraştan sonra elimize ‘Ölü doğmuş bir bebek’ olarak almayalım. Bizim arzumuz Çankırılı hemşerilerimizin bir iki fakülte binasının yapılması noktasında gayret etmesi. Bu doğrultuda İstanbul’da ki iş adamlarını üniversitemize katkı yapması için bir araya toplayarak taleplerimizi iletmeyi düşünmekteyiz” dedi.

Adliye Sarayına nihayet kazma vuruluyor!

Çankırı Karatekin üniversitesine 2010 yılı bütçesinden 29 milyon liralık ödenek ayrıldığını söyleyen Akman, “2010 yılında Ankara yolunda yapılacak olan Çankırı Adliye Sarayı için 14 milyon lira tutarındaki ödeneğin bütçeden ayrıldığını, ihalenin 15 Ocakta yapılacağını” belirtti.

Yeni Emniyet binası başka bahara kaldı!

Çankırı Emniyet müdürlüğü için yapılması düşünülen, yeni Emniyet müdürlüğü binası için 5 milyon liraya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Akman, “eğer bu parayı bulabilseydik. 2010 yılında bu binanın ihalesini yapacaktık.” dedi.

Kızılırmak Çukurova’ya dönecek!

16 Şubat’ta da Hamzalı barajı ihalesinin yapılacağını ve barajın tamamlanmasıyla birlikte 200 milyon lira tutarındaki yatırımın Kızılırmak bölgesini adeta Çukurova’ya dönüştüreceğini söyleyen Akman, “Tuz mağarası yakınında 30 derece ısıda su bulundu. 2010 yılında MTA 1,5 milyon liralık sondaj için ödenek ayırdı. Daha 500-600 metre derinliğe inilecek. Eğer istenen derece sıcaklıkta suya ulaşılabilirse, suyun Çankırı’nın ihtiyaç duyduğu ısıtma ve seracılıkla ilgili alanlarda kullanılabileceğini” belirtti.

Seramik Fabrikası 2010’da açılıyor!

İş istihdamıyla ilgili konuya da değinen Akman, “Makas fabrikasının temeli geçen yıl atılacaktı ancak Avusturyalı bir firmayla yapılan ortaklıkta hukuki bir sorun yüzünden temel atılamadı. Makas fabrikasının temeli mutlaka atılacak ve orada 100 kişiye istihdam sağlanmış olacak. Kurşunlu’daki Seramik fabrikasının bazı problemleri Başbakanın devreye girmesiyle çözüldü. 2010 yılında faaliyete geçecek fabrikada 1500 kişiye iş olanağı sağlanacak. Makine Kimyaya 50 kişi alındı. Yakın bir zamanda personel alımı yapılacak ve 210 kişi göreve başlayacak” dedi.

Dar gelirli ailelere Bedava Konut!

Çankırı’da yapılması düşünülen TOKİ konutlarıyla ilgili konuşan Akman, ”Başbakanımız benim yanımda TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar’a ‘Ne gerekiyorsa yapın! Bir kuruş maddi kar etmeyeceksiniz. Gerektiğinde zarar edeceksiniz’ talimatı verdi. Dar gelirli aileler için 45 metrekarelik evlerden oluşan 384 adet konut yer tahsisi tamamlandığında yapımına başlanacak ve ihtiyaç sahiplerine bedelsiz verilecek” dedi.

Nurettin Akman, sözlerini “Gelin Çankırı menfaatleri ortak noktasında buluşalım. 2010 yılı Çankırı merkez ağırlıklı olmak üzere ilin geleceğine yönelik yapılacak hizmetlerin doruk noktaya ulaştığı yıl olacaktır diye umut ediyorum” temennisiyle noktaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER