banner198

Çankırıda girişimci bayanlara bir yenisi eklendi...

Şehirdeki ilk kişisel gelişim ve kariyer merkezi "Gelişmek yol almaktır" sloganıyla Çankırılılara hizmet vermeye başladı.

Çankırıda girişimci bayanlara bir yenisi eklendi...
banner145

Çankırı’nın ilk kişisel gelişim ve kariyer merkezi açıldı. "Gelişim Psikolojik Danışma ve Kariyer Danışmanlığı Merkezi" ‘Gelişmek yol almaktır’ sloganıyla Çankırılılara hizmet vermeye başladı.

Bireysel Psikolojik Danışma, Grupla Psikolojik Danışma, Ergen Danışmanlığı, Kariyer Koçluğu ve Öğrenci Danışmanlığı alanlarında hizmet verecek olan Gelişim Danışmanlık Merkezi, özellikle bireysel performansı artırmak için çalışmalarını sürdürecek.


Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden derece yaparak mezun Hümeyra Karatatar tarafından açılan “Gelişim” Psikolojik Danışma ve Kariyer Danışmanlığı Merkezi Kardelen İş Merkezinde geçtiğimiz cuma günü yapılan açılışla hizmete girdi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Hümeyra Karatatar, Çankırı’nın ilk psikolojik danışma merkezini açıyor olmaktan, bir Çankırılı olarak bir yandan sevinip, bir yandan da gurur duyduğunu belirtti.

Konuşmasında Çankırı’da doğup büyüyen bir Çankırı kızı olarak Çankırı’nın sorunlarını ve Çankırılıların yaşamdan beklentilerini çok iyi bildiğini belirten Karatatar, “Çankırı iklimi kurak ama insanı sıcak bir şehirdir. Bu şehirde cep telefonu kullanmaya gerek duymazsınız. Sokağa çıktığınız zaman mutlaka tanıdık yüzler selamlar sizi. Kısa süreli bir gezinizde dahi kimseye gülümsemeden girmezsiniz evinize. Bir Çankırılı olarak Çankırı’yı, Çankırılı insanları çok iyi tanıyorum. İnsanlarımızın beklentilerinin farkındayım’’ dedi.


Öncelikli hedefinin bir türlü düzelmeyen eğitim kalitesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Danışman Karatatar, “Çankırı’da tüm uğraşlara rağmen eğitim kalitesi beklenilen düzeye ulaşmamıştır. Bunun nedeni olarak birçok sebep öne sürülebilir. Gelişim P.D.M olarak amaçlarımızdan bir tanesi çocuklarının eğitimleri için her şeyini ortaya koyan velileri profesyonel anlamda yeni nesil öğrenciler için anne ve babalığa hazırlamaktır” diye konuştu.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kendini geliştirerek geleceğe ümitle bakmak isteyenlerin mutlaka uğraması gereken Gelişim Kariyer Merkezi, özellikle eğitim öğretim yükü altında ezilen çocukların bir nefes alabilmeleri için olmazsa olmaz yerlerden biri olmaya aday.

“Gelişmek Yol Almaktır”
sloganı ile çalışmalarına başladıklarını söyleyen Karatatar,
“Psikolojik Danışma hizmetlerinin ‘tarafsız, kişilik haklarına saygılı, güven ve gizliliğe önem veren uzmanlarca bireye verilen profesyonel yardım süreci’ olduğunu da kaydederek şunları söyledi.

“Gelişim P.D.M ilimizde kendini gerçekleştirme yolunda ilerleyen insanların sayısının artmasını hedeflemektedir. Eğer; yaşamım nereye doğru gidiyor diye endişeleniyorsanız, kimseye anlatamadığınız fakat birileriyle paylaşmak gerekliliği hissettiğiniz duygu ve  düşünceleriniz olduğuna  inanıyorsanız, nasıl ders çalışacağınızı bilemiyorsanız, kendinizi daha iyi tanımak  istiyorsanız, ödevlerinizi yapıp  derslerinize çalıştığınız halde başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız, kendinize özgü mesleki bir alan seçmek ve hedeflerinizi belirlemek istiyorsanız, Hayatınızda bir şeylerin ters gittiğini düşünüyorsanız, insanlarla daha etkili iletişim kurmak ve duygularınızı etkili şekilde ifade etmek istiyorsanız, çoğu zaman moraliniz bozuk ise ve kendinizi üzgün hissediyorsanız, Bugünlerde aşırı derecede stresli ve kaygılıyım diyorsanız, bulunduğunuz ortama hala uyum sağlayamadığınızı düşünüyorsanız, kendinizi yalnız hissediyorsanız, zamanınızı daha etkili kullanmak istiyorsanız,

Kendime daha çok güvenmek istiyorum diyorsanız, Sınav kaygısı yaşıyorsanız, yastaysanız ve bu süreci nasıl atlatacağınız bilmiyorsanız, Konuşacak birine ihtiyacınız varsa, zaman kaybetmeden bizimle iletişime geçin.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER