banner198

Çankırıda Müteahhit kalmadıya....

Bir türlü bitirilemeyen ve adeta yılan hikayesine dönen yeni devlet hastanesi inşaatının eksik kalan bölümleri için yeniden ihaleye çıkılıyor.

Çankırıda Müteahhit kalmadıya....
banner145

Bir türlü bitirilemeyen ve adeta yılan hikayesine dönen yeni devlet hastanesi inşaatının eksik kalan bölümleri için yeniden ihaleye çıkılıyor.

Ancak ihale ile ilgili öyle ilginç gelişmeler oluyor ki anlamak mümkün değil.

Çankırı’nın hastane ihtiyacını karşılamak amacıyla dönemin MHP’li Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından yapılması planlanan Kırkevler’de ki hastane binası tam bitti bitecek yakında teslim edilecek derken, binanın eksik kalan bölümleri için davet usulüyle ihale edileceği bilgisine ulaşıyoruz.

İhale için İl Sağlık Müdürlüğünce Çankırı Bayındırlık Müdürlüğüne yazılan bir yazıyla yedi adet firmanın belirlenerek kendilerine bildirilmesi isteniyor.

Ancak olayın bundan sonrası gelişimi ise farklı bir mecraya kayıyor.

İnşaat işlerinden çok iyi anlayan devlet büyüğümüzün Çankırı’da bu işi yapacak firma olmadığı kanaatine varmasıyla birlikte Çankırı Bayındırlık İl müdürü tarafından  Ankara Bayındırlık Yapım İşleri Şube Müdürlüğüne bir yazı yazılarak ihaleyle ilgili belirlenecek yedi firmanın tarafına bildirilmesini istiyor.

Daha sonra Ankara Bayındırlık Yapım İşleri Şube Müdürlüğünce belirlenen yedi firma Çankırı’ya bildiriliyor. Ve bu firmalara ihale ile ilgili davet gönderiliyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz bir müteahhitlik firması sahibi ise ismini vermeden konuşabileceğini aksi durumda bir daha resmi kurumlardan  ihale alamama durumuyla karşılaşmak istemediğini söyledi.  Firma yetkilisi “ Yapılacak iş binanın eksik kalan tadilat işi. Tahminen 500 ile 300 bin lira civarlarında bir iş. Ve bu işi Çankırı’da yapabilecek en az on beş firma var. Ama buna rağmen bu işi ‘Çankırı’da yapabilecek firma yok!’ denilerek Ankara’dan firma isteniyor ve buda bizim akıllarımıza acaba ihale adrese teslim mi? yapılıyor sorusunu sorduruyor” demekte.

Bir tadilat işinin dahi ihale edilirken Çankırı dışından firmalara verilmesi, bir hayli bozuk olan şehir ekonomisinin nasıl canlandırılacağı sorusunuda beraberinde getiriyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER