banner198

Çankırılı Boris Kınıklıoğlunu ağırladı...

Milletvekili Suat Kınıklıoğlu Çankırılı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ile başkanlık makamında görüştü...

Çankırılı Boris Kınıklıoğlunu ağırladı...
banner145

AK Parti Çankırı Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü Suat Kınıklıoğlu Londra’nın Çankırı kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson ile Londra’da bir araya geldi.

 

Aile kökleri Çankırı'nın Orta ilçesi Kalfat beldesine dayanan dedesi Osmanlı dönemi İçişleri Bakanlarından Ali Kemal’in torunu olan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ile görüşmesinin oldukça iyi geçtiğini belirten Kınıklıoğlu, Johnson’un Türk kökenini hiçbir zaman inkar etmeyerek İngiliz siyasetindeki hızlı yükselişi ile dikkat çektiğini kaydetti.


Görüşmelerinde Johnson’ın Çankırı hakkında detaylı bilgi almak istediğini vurgulayan Kınıklıoğlu, kendisini ısrarla Çankırı’ya davet ettiğini özellikle ifade etti. Kınıklıoğlu geçen yıl da Johnson’ın babası Stanley Johnson’ı Kalfat’ta ağırlamış, atalarının doğduğu evi ve oradaki akrabalarını ziyaret etmelerini sağlamıştı.

Kınıklıoğlu ayrıca Türkiye-İngiltere Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak ikili ilişkileri derinleştirme ve Türkiye’nin AB üyelik sürecine katkı sağlama amacına yönelik olarak Türk-İngiliz Forumu kurma çabası içinde olduklarını ve Johnson’u söz konusu foruma destek vermeye davet ettiğini belirtti.

Stanley Johnson'un ziyaretini hatırlayalım!
Hatırlanacağı gibi Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un babası Stanley Johnson geçen yıl Çankırı-Kalfat ilçesine gelmiş ve ata topraklarını ziyaret etmişti. Ziyarete Dışişleri Bakanlığında görevli yeğen Selim Kuneralp ve milletvekili Suat Kınıklıoğlu da eşlik etmiş, gün boyu Kalfat'ta ailenin diğer bireyleri ile tanışılmış ve onuruna düzenlenen yemeğe de katılmıştı. Bu ziyareti baştan sona takip eden Vedat Beki'nin objektifinden ziyaretle ilgili bir kaç kareyi sizlere sunalım.

 

Stanley Johnson yeğeni Selim Kuneralp ve milletvekili Suat Kınıklıoğlu ile birlikte Kalfat'ta yaşayan
akrabaları ile birlikte görülüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stanley Johnson Kalfat'ta bugün kullanılmayan ve enkaz halindeki dede ocağının önünde...

 

 

 

 

 

Kendisiyle akraba olan ailenin ikramıyla serinleyen Stanley Johnson, eski milletvekili Hakkı Duran ile birlikte.

 

 

 

 

Kalfat'a gelen Stanley Johnson'un ziyaretini gün boyu takip eden Vedat Beki, Kalfat yaylasında gezi sonrası izlenimlerini Stanley Johnson'dan alırken.

 

Not: Fotoğraflar Vedat Beki özel arşividir. İzinsiz kullanılamaz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
baris junior
baris junior - 4 yıl Önce

Boris abinizden yeğeniniz olacak, hadi gene iyisiniz. Beşik, patik, hırka hazırlayın...

SIRADAKİ HABER