banner198

Çankırılı Kasap Necati Usta bombayı patlattı!

Yılların tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Akpınar, dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Koç ailesinin Çankırılı olduğunu söylüyor.

Çankırılı Kasap Necati Usta bombayı patlattı!
banner145

Yılların tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Akpınar yaptığı açıklama ile Çankırılı ünlülere dünyanın tanıdığı sanayici ve işadamı Vehbi Koç’u da ilave etti!

Star Televizyonunda “Papatyam” dizisinde Çankırılı emekli kasap Necati Usta’yı başarı ile canlandıran Metin Akpınar, Ahi Yaran Derneğinin de katıldığı çekimler öncesi yapılan sohbette yaran kültürü ile nasıl tanıştığını anlatırken rahmetli Vehbi Koç’un aslen Çankırılı olduğunu ve Yaran kültürüyle Vehbi Koç’la sağlığı döneminde tanıştığını, Yaran kebabı ve Yarandan bahsetmesinin bu dostluğa dayandığını söyleyen Akpınar, “Geçmiş yıllarda Çankırı’da bir köy evinde bir gece konuk oldum. Çok güzel duygular içinde ağırlandım. Hala o ziyaretin tadı damağımdadır” dedi.

Yaran Kültürü hakkında yaranlarla sohbet eden ve bilgilerini paylaşan Metin Akpınar’ın bir Çankırılı kadar Çankırı’yı tanıdığı gözlemlendi.

Çankırılılar’la tekrar bir arada olmaktan büyük mutluluk duyacağını kaydeden yılların usta sanatçısı Metin Akpınar, “Yalnız bir köy evinde ağırlanmak isterim” derken de mütevaziliğini korumasını bildi.

10 KASIM SALI GÜNÜ YAYIMLANACAK
BÖLÜMÜ MUTLAKA İZLEYİNİZ…

Dizinin 10 Kasım akşamı yayınlanacak olan 34.bölümünde Çankırı kültüründen örnekler sunulacak. Başrol oyuncusu Metin Akpınar’la birlikte çekilen sahnelerde yaran sofrası, yemek duası, halk oyunları ile orta oyunlarından örnekler sergilendi.

Çekimler için 20 kişilik ekiple İstanbul’a giden Ahi Yaran Derneği, Ciner stüdyolarında yaklaşık 5 saat süren çekimlere katıldı.

Üzerinde dizideki rol arkadaşı Nilgün Kasapbaşoğlu (Feride) ile kendisinin resmi bulunan tuz lambası ile birlikte İnandık Vazosunun hediye edilmesine memnun olan Metin Akpınar, tuz lambasını da, vazoyu da dizide görülebilecek şekilde sergileyeceklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER