banner198

Çankırılı köy öğrencileri unutulmaz bir gün yaşadı

Gençlik Merkezi üyelerinden anlamlı davranış

Çankırılı köy öğrencileri unutulmaz bir gün yaşadı
banner145

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, Satıyüzü ve Beşdut Köyü İlköğretim Okullarında öğrenim gören öğrencilerinin yüzünü güldürdü.

Gençlik Merkezi, il ve ilçe merkezlerinde bulunan çocukların birçok aktiviteden faydalandıkları, ancak köylerde yaşayan çocukların bu şansa sahip olmadıkları fikrinden hareketle, köy okullarına yönelik etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda, Gençlik Merkezi gönüllülerinden oluşan 25 kişilik ekip, Satıyüzü ve Beşdut Köyü İlköğretim Okullarının öğrencileri ile bir araya geldiler. 2010 – 2011 Eğitim Öğretim Yılı 1.Döneminin sonuna gelinmesi ve karne alınacak olması sebebiyle öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşatabilmek için ziyarette bulunuldu.

Gönüllü gençlerin günlerdir hazırlıklarını yaptıkları programda; palyaço gösterisi, küçük adamlar müzikli gösterisi, yüz boyama etkinliği, Aşuk ile Maşuk gösterisi, mini Türk Halk Müziği konseri ve küçük oyunlar yer aldı. Yapılan gösterilere büyük ilgi gösteren öğrencilerin neşeleri program sonuna kadar sürdü. Canlı müzikle oynayıp dans ederek gönüllerince eğlenen öğrenciler, programın bitmesini hiç istemediler.

Gençlik Merkezi gönüllüleri kendilerini hatırlamaları için yanlarında getirdikleri hediyeleri öğrencilere verdiler. Hediyeler içerisinde Çankırı Valisi Şemsettin Uzun tarafından gönderilen içi kırtasiye malzemesi dolu çantalar; Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından hazırlanan kitaplar ve diğer küçük hediyeler vardı.

Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kültür Yayınları da köy öğrencilerine ulaştırıldı. Okulların tatilde olduğu dönemi okuyarak değerlendirebilmeleri için bu kitapların faydalı olacağı düşünüldü.

Köy öğrencileri ise öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları yiyecek ve içecekleri misafirlerine ikram ettiler. Keyifli sohbetler eşliğinde ikram edilenler yenildi. Ayrılık vakti geldiğinde ise hüzünlü anlar yaşandı. Öğrenciler kendilerini ziyarete gelen ağabey ve ablalarını bırakmak istemediler.

Gençlik Merkezi sorumluları köy etkinliklerine düzenli olarak devam edeceklerini belirttiler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER