banner198

Çankırılı Vekil Hrant için adalet dedi

CHP nin gölge Çankırı Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Hrant için adalet dedi

Çankırılı Vekil Hrant için adalet dedi
banner145

CHP İstanbul Milletvekili ve CHP’nin gölge Çankırı Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Hrant Dink cinayeti davasının 23'üncü duruşması öncesi, kendilerini "Hrant'ın Arkadaşları" diye tanıtan toplulukla birlikte, 'Adalet İçin', 'Bu dava böyle bitmez' dövizleri ile İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne kadar yürüdü.

 

Tutuksuz sanık Mustafa Öztürk ve tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in hazır bulunduğu duruşmada Hrant Dink’in avukatları, esas hakkındaki görüşlerini açıkladı. Eklerle birlikte 106 sayfayı bulan mütalaanın 73 sayfası, müdahil avukatlar tarafından sırayla okundu. Mütaalada Dink’in kim olduğu ve neden öldürüldüğüyle ilgili detaylı bilgilerin yanında kamu görevlilerinin cinayetteki sorumlulukları anlatıldı.

 

19 Eylül 2011’de görülen 20. duruşmada,  delillerin toplanması işlemi tamamlanmadan esas hakkındaki mütalaasını vereceğini açıklayarak Savcı Hikmet Usta’nın 86 sayfalık tespitlerinin soruşturmayla sonlanmadığını ve bu sebeple “makale” olarak kaldığını belirten avukatlar, savcının görevinin soruşturma açmak olduğunu hatırlattı.   Avukatlar, mütalaanın 100 sayfayı aşkın teknik detayların sunulacağı ikinci bölümünü, bir sonraki duruşmada sunacaklarını açıkladı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER