banner306
banner198

ÇANKIRININ ÇILGIN PROJESİ START ALDI

İç Anadolu Bölgesini Karadenize bağlayacak Ilgaz Tünelinin proje ihalesi yapıldı

ÇANKIRININ  ÇILGIN PROJESİ START ALDI
banner145

İç Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Tüneli'nin proje ihalesi yapıldı.

İç Anadolu Bölgesini Karadeniz'e karayoluyla kesintisiz bağlayacak projenin en önemli etabı olan ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ikinci tüneli olacak Ilgaz Tüneli'nin proje ihalesi sonuçlandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyi, 845 bin lira teklif veren Yüksel Proje kazandı. İhalenin yasal itiraz sürecinin devam ettiği öğrenildi.

4 bin 380 kilometre uzunluğundaki Ilgaz Tüneli, yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak. Kastamonu ve Çankırı'yı birbirine bağlayacak tünel, Hopa-Borçka arasında yapılan Cankurtaran Tüneli'nden sonra Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli olacak. Ilgaz Tüneli, bağlantı yollarıyla birlikte 12 kilometreyi bulacak.

BATI KARADENİZ'İN EN BÜYÜK GEÇİŞ NOKTASI OLACAK

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Batı Karadeniz'in en büyük geçiş noktasının Ilgaz Dağı olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Ilgaz Tüneli'yle yakından ilgilendiğini kaydetti.

Tünelin yapılmasının ardından İnebolu Limanı'nın daha da hareketleneceğini ifade eden Bektaş, Ilgaz Tüneli'yle birlikte sadece Kastamonuluların değil, tüm bölgenin sağlam bir ulaşım altyapısına sahip olacağını kaydetti.

Bektaş, tünel sayesinde kesintisiz ulaşımın sağlanabileceğini, trafik güvenliği ve konfor açısından uluslararası standartların sağlanacağını dile getirerek, aydınlatma, havalandırma, yangın kontrol sistemi gibi mekanizmaların yer alacağı Ilgaz Tüneli'nin yarısının Kastamonu, diğer yarısının ise Çankırı il sınırında olacağını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304