banner198

Çankırının İhracat oranları arttı

Çankırının ihracatı 2010 yılının ilk altı ayına göre yüzde 40 artarak 9 milyon 980 bin dolara ulaştı.

Çankırının İhracat oranları arttı
banner145

Çankırı'nın ihracatı 2010 yılının ilk altı ayına göre yüzde 40 artarak 9 milyon 980 bin dolara ulaştı.

Çankırı'nın ihracatı 2010 yılının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 40 artışla 9 milyon 980 bin dolar düzeyinde gerçekleşti.

TÜİK’in açıkladığı dış ticaret verilerine göre, Çankırı’da üretilen ürünlerden maden, gıda, makine teçhizat, kimya ve tekstil sektörleri ihracatta başı çekerken dış ülkelere ihracat oranı yüzde 40 oranında artarak, 7 milyon 49 bin dolardan 9 milyon 980 bin dolara ulaştı.

Ülkemizdeki ekonominin iyileşmesinin yansımaları ilimizde bu şekilde açıkça görülmektedir diyen Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Şaban Küçükgümrah, aynı zamanda ülkemizde 4 yıldır küçük ev aletleri sektöründe ihracat şampiyonu olan ERNAMAŞ firmasının Şabanözü ilçesinde faaliyet göstermesine rağmen şirket merkezinin İstanbul’da olması nedeniyle bu firmanın ihracat rakamlarının oranlara yansımadığını belirtti.

ERNAMAŞ firmasının ihracatının Çankırı’nın Dış Ticaret verilerine yansımamış olmasına rağmen, firma yetkililerinden alınan bilgiye göre,  istihdam şampiyonu firmada aynı oranlarda ihracatını artırdığını öğrendiklerini söylen Küçükgümrah, bu durumun ilimiz adına sevindirici olduğunu ifade etti.

Küçükgümrah, “İlimizde süren yatırımlar ve bundan sonra yapılacak yatırımlarla ilimiz ekonomisinin daha güzel yerlere geleceğini hep birlikte görmeyi arzu etmekteyim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER