banner198

Çankırı’nın İlk Gönül Elçileri Bir Arada

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın eşi Emine Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Çankırı’nın İlk Gönül Elçileri Bir Arada
banner145

Vali Vahdettin Özcan’ın Eşi Leyla Özcan Başkanlığında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Vahdettin Özcan’ın eşi Leyla Özcan, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Eşi Neslihan Ulutaş, Belediye Başkanı Eşi Zeynep Dinç, Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz’ün Eşi Derya Sağsöz ve Ahmet Atılkan’ın Eşi Nahide Atılkan, İl Jandarma Komutanı Eşi Huriye Uslu, İl Emniyet Müdürü Eşi Nurten Dağlı, Ticaret Borsası Başkanı Eşi Fatma Ünal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşi Sündüs Çelikten ile bazı Kurumların Müdürlerinin eşleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Levent Şentürk,  Müdür Yardımcısı Alim Çaycı, Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe Duran ve Psikolog Murat Akay katıldı.

Gönül Elçileri Projesi’nin ilk olarak “Koruyucu Aile” alt projesi ile başladığını belirten Bayan Özcan, Çankırı’da el ele vererek hep birlikte Gönül Elçileri olacaklarını ve Koruyucu Aile Projesi ile İlimizde bulunan yurt ve yuvalardaki çocukları aileye kavuşturacaklarını söyledi.

Bayan Özcan, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz ile bir çalışma sürecine girdiklerini ve umulan başarıya ulaşılması için arkadaşların manevi desteklerine ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Gönüllülüğün mutluluk, huzur ve güven olduğunu söyleyen Özcan,  “Gönül elçisi olarak sizleri koruyucu aile olmaya davet ediyoruz. İnsanlık için, Ülkenin geleceği için gönül elçilerine ihtiyacımız var. İlimiz de sizlerin katkılarıyla iyi bir başarı elde edeceğiz” dedi.

Gönül Elçisi Projesi ile ilgili bilgi vermek üzere sözü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Levent Şentürk’e bıraktı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Levent Şentürk,  “Çankırı’ya geldikleri günden bu yana çocuklarımıza model olan Hanımefendiye ve Zeynep Hanım’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Gönüllü Aile ve Koruyucu Aile konusunda sunum yapıp bilgi verdikten sonra “Herkesin ve her kesimin desteğine ihtiyacımız var. Maddi yardımlardan ziyade manevi yardımları bekliyoruz, 7’den 77’ye herkes gönül elçisi olabilir” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Alim Çaycı ise,  İlimiz ile ilgili sayısal bilgiler verdikten sonra,  Kuruluşlarda kalan çocukların bir taraflarının eksik olduğunu, eksik yanlarını doldurmak için aile ortamına ihtiyaç duyduklarını belirterek, Koruyucu Aile Uygulaması ile ilgili bilgiler verdi. Çaycı “Çocuklarımızı, özledikleri sıcak bir aile ortamına kavuşturalım” dedi.

Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, bu projeye önem verilmesi gerektiğini, burada anlatılanların gönül elçileri aracılığı ile tüm Çankırı’ya yayılması gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER