banner306
banner198

Çankırı’ya bereket getirdik!

Çankırı Karatekin Üniversitesince bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Bahar Şenliği Büyük Otel önünden düzenlenen yürüyüşle başladı.

Çankırı’ya bereket getirdik!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesince bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Bahar Şenliği Büyük Otel önünden düzenlenen yürüyüşle başladı. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan korteje Ankara Büyük Şehir Belediyesi Mehter takımı eşlik etti.  Kucaklama Taşı ve Atatürk Bulvarında devam eden yürüyüş, anıt alanında son buldu.

Alanda Yağmur Sürprizi

Atatürk Anıtında yapılacak olan tören, Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın Atatürk Anıtına çelenk koyması  ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı önünde yapılması planlanan konuşmalar yağmur sebebiyle iptal edildi. Yağmurun şiddetini artırmasına rağmen alandan ayrılmayan kalabalık, konfetiler ve maytaplar eşliğinde eğlendi. Yağmurun azalmasıyla birlikte kolbastı ve halkoyunları ekipleri tarafından düzenlenen gösteriler sunuldu. Daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisindeki resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Çankırı’ya bereket getirdik!

Resim sergisi kurdelasını elektriklerin kesilmesinden dolayı karanlıkta gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Postasına özel açıklamalarda bulundu.  “Her üniversite yıl sonunda çocukların rehabilitesi, dinlenmesi, kaynaşması için bahar şenliği düzenliyor. Bu şenliği bu yıl ilk defa organize ediyoruz. Normalde şenlikler üniversite içinde ve öğrenciler arasında yapılır ama biz şehirle bütünleşmek, kucaklaşmak için böyle bir program yaptık. Şehrimiz üniversiteyi biraz daha yakınında hissetsin, daha sonra somut veya bilimsel anlamda, maddi anlamda her manada şehir üniversiteyi hissedecek . Şenliğimize bir takım müzikal etkinliklerle beraber halkın içerisinde kortej yürüyüşüyle başladık. Çankırı’ya eskiden çok yağmur yağmıyormuş, üniversitemiz yağmura da bolluk bereket getirdi” şeklinde konuştu.

 Bu etkinliğin ileriki yıllarda devam edeceğini belirten Rektör Savaş “geleneksel hale getirilecek şenliklerle çocuklarımız yılı arkada bırakmanın rehavetiyle sevgi ve coşkuyla bahar şenliklerini kutlayacaklar “dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304