banner198

Çay bahçesi polis kontrolünde boşaltıldı!

Atapark içerisindeki çay bahçesi ve büfe işletmesi, arsa sahibi belediye tarafından polis kontrolünde boşaltıldı.

Çay bahçesi polis kontrolünde boşaltıldı!
banner145

Hamdi Yorgancı’nın kiracı olarak uzun yıllardır işlettiği Atapark içerisinde bulunan büfe ve çay bahçesi zabıta ekiplerince boşaltıldı.

 

Ankara Caddesi üzerindeki Büyük Otel Kavşağı karşısında bulunan Atapark içerisindeki çay bahçesi  ve büfe işletmesi,  arsa sahibi belediye tarafından 19 Nisan günü polis görevlilerinin kontrolünde boşaltıldı.

 

Sabah saatlerinde Atapark büfeye gelen Çankırı Belediyesine bağlı zabıta, itfaiye ve fen işlerine bağlı ekipler tahliye işlemini gerçekleştirmek istedi.

 

Olay çıkma ihtimaline karşı işyeri önünde tedbir alan Çankırı Emniyet Müdürülüğü, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Harput'un emrinde yaklaşık 50 polis memurunu tahliye işlemi tamamlanana kadar işyeri önünde bekledi. Çıkabilecek herhangi bir sağlık sorununa karşı bir ambulansta işyeri önünde bekletildi.

 

Ekipler, kiracısı olduğu belediye arsasından Danıştay'ın İdari Kararı gerekçe gösterilerek tahliye edilmek istenen işyeri sahibi Hamdi Yorgancı ve ailesinin tepkilerine aldırmadan çalışmalara başladı.

 

Daha önce belediye ile mahkemelik olan ve Çankırı Belediyesinin Çankırı Sulh Hukuk Mahkemesi’ne 2008/1338 Esas nolu açmış olduğu tahliye davası, 17.12.2008 tarihinde 2008/1634 nolu alınan kararla reddedilmiş ve dava Çankırı Belediyesince Yargıtay’a temyize gönderilmişti. Yargıtay 6. Hukuk Dairesince 1206 Esas nolu dosya, 11.05.2009 tarihinde 4317 nolu karar sayısıyla yerinde olmayan temyiz itirazının reddetmişti.

 

Yargıtay İlamını işyerinin camlarına yapıştıran Hamdi Yorgancı, haklarını yasal ve hukuki yolarla arayacağını söyledi.

 

Tahliye işlemleri sırasında yoldan geçen bazı araç sürücüsü ve yayalar çevrede toplandı. Vatandaşlar, işsizliğin kol gezdiği bu ekonomik şartlarda, yıllardır burada hizmet veren Hamdi Yorgancı’nın işyerinde çıkartılmak istenmesine bir anlam veremediklerini belirterek,  "belediye öncelikle patates tarlasına dönen şu yol ve kaldırımlarını yapsın" diyerek tahliyeye tepkilerini dile getirdiler.

 

Belediyenin gerekçesi öğrenilemedi!

Çankırı Belediyesi’nin büfeyi ‘tahliye’ kararını hangi gerekçelere dayandırdığı net olarak öğrenilemedi. Danıştay'ın idari kararını gerekçe gösteren Çankırı Belediyesi işletmecinin itirazına rağmen büfeyi boşalttı.

 

Tahliyeler bugün ve yarın da devam ediyor!

Çankırı Belediyesine bağlı ekipler aynı gerekçelerle bugün de, Adnan Menderes caddesinde bulunan Yeşil Vadi Çay Bahçesinin tahliye işlemi gerçekleştirecek. Ekipler yarında Çankırı Küçük Sanayi Sitesindeki Yılmaz Su’nun kiracısı olduğu işyeri tahliyesini gerçekleştirecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER