banner306
banner198

Çelikten; Filistin bize Abdulhamidden hatıra

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hayrettin Çelikten, Filistin bize Abdulhamitîn hatırası aynı zamanda Müslümanların ilk kıblegahı olması nedeniyle kutsal bir emanettir.

Çelikten; Filistin bize Abdulhamidden hatıra
banner145

Çankırı Güçbirliği Platformu Başkanı ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hayrettin Çelikten, Filistin bize Abdulhamit’în hatırası aynı zamanda Müslümanların ilk kıblegahı olması nedeniyle kutsal bir emanettir.

Çankırı’da Gazze’ye insani yardım götüren gemilere yapılan saldırıda hayatını kaybeden 9 Türk vatandaşı için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gazze'ye yardım götüren Türk gemisi Mavi Marmara'ya İsrailli askerler tarafından yapılan saldırıda ölenler için Cuma namazından sonra Çankırı’nın en büyük camisi olan Hoca Ahmet Yesevi Camiinde gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

Cami avlusunda toplanan Çankırılılar ay yıldızlı bayrağa sarılı temsili tabutun önünde saf tuttu. İsrail’in Akdeniz’in uluslar arası sularında Türk yardım gemisine yaptığı saldırıyı sloganlarla kınayan grup, daha sonra kucaklama taşı mevkiinde toplanarak Atatürk anıtına kadar Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Elliden fazla STK örgütünün birleşmesiyle kurulan Çankırı Güç Birliği Platformu tarafından düzenlenen Terörü Lanetleme Mitinginde konuşan Çankırı Güçbirliği Platformu Başkanı ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hayrettin Çelikten, “Filistin bize Abdulhamid hatırası aynı zamanda Müslümanların ilk kıblegahı olması nedeniyle kutsal bir emanettir” dedi.

Çelikten; “Gazzze’de abluka altında yaşama hakkından mahrum bırakılan Filistinli kardeşlerimize insani yardım malzemesi taşıyan gemilere uluslar arası sularda yapılan silahlı saldırı, sivil ve silahsız vatandaşlarımızın katledilmesi, İsrail’in hukuk tanımaz terörist uygulamaların son noktası olmuştur. Burada yalnızca masum inanlara kurşun sıkılmamış insanlığa kurşun sıkılmıştır. İnsanlık katledilmiştir. Filistin bize bu topraklar kanla alındı parayla satılamaz diyen Abdülhamid’in hatırasıdır. Kabe’den önceki kıblegahımız olması nedeniyle mukaddes bir emanetimizdir. Bu nedenle hayin saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu terörist devlete haddini bildirmek için acilen askeri anlaşmalar iptal edilmeli ve İsrail malları kullanılmayarak boykot edilmelidir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşma ve şehitlerin aziz ruhları için yapılan duanın ardından vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304