banner198

Çelikten; Hiç bir partinin arka bahçesi değiliz!

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten AK Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin’e çok ağır ifadelerle eleştirdi.

Çelikten; Hiç bir partinin arka bahçesi değiliz!
banner145

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten AK Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin’i çok ağır ifadelerle eleştirdi.

 

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında yapılan yatırımlara Sivil Toplum Kuruluşlarının gerekli duyarlılığı göstermediğinden yakınan ve Sivil Toplum Kuruluşları eleştiren Av. İdris Şahin’e, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten’den cevap geldi.

 

Açıklamasına son günlerde Çankırı’da güzel şeylerin yaşandığını söyleyerek başlayan Çelikten, bakanların ilimizi ziyaret etmesinin yeni yatırımların temellerinin atılmasının herkes gibi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten’i de çok mutlu ettiğini, bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

 

Bir gazetecinin Sivil Toplum Kuruluşları Platformunda Çankırı Barosunun yer almamasının İdris Şahin tarafından eleştirildiğini hatırlatması üzerine konuya açıklık getiren Başkan Çelikten,” Biz Sivil toplum Kuruluşları olarak talep etme konumundayız. İlimize daha güzel ve iyi yatırımlar yapılması için, mücadele veriyoruz. Biz daha iyisi olması için istiyoruz. Peki, bu talebimizi kime bildiriyoruz? Tabii ki iktidarın yetkililerine. Şimdi AK Parti İl Başkanı hem de baronun başkanı. İkisini birden yürütmek istiyor. Biz STK’lar olarak hiçbir partinin arka bahçesi olmadığımızı defalarca vurguladık. Kendisi ya Baroyu ya da il başkanlığını bıraksın. Her iki durumda da biz baroyu ebetteki aramızda görmek isteriz.”

 

Çelikten, İl başkanı İdris Şahin’in kendileriyle telefon aracılığıyla konuşmak yerine STK’ları basında sürekli rencide ederek kendilerini aynı yöntemle cevap verme zorunluluğunda bıraktığını kaydetti.

 

AKIL TUTULMASI!

Çelikten sert açıklamasında yaşanan durumun İdris Şahin’den kaynaklandığını dile getirerek “Arkadaş görev yerini karıştırıyor, bir il başkanlığı bir baro başkanlığı. Herkes her şeyi yapacak diye bir şey yok etik olanda budur” diyerek “Geçtiğimiz günler içinde Ak Parti İl Başkanı İdris Şahin önce şahsıma daha sonra da tüm sivil toplum örgütlerini hedef alan talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.

 

Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren Makasları Fabrikası temel atma töreninde katılımın az olmasını yüksek sesle eleştirmesi Çankırı’da büyük yankı buldu.

 

Sayın Bakanımızın, yabancı sermaye destekli, istihdam sağlayacak, İlimiz için bu denli önemli bir tesisin temel atma töreninde kimsenin bulunmayışına serzenişi yerinde ve isabetlidir. Bu toplantıda Sanayi ve Ticaret odası olarak bulunduk. Odamız üyeleri üreterek ve ticaret yaparak yerel ve ulusal ekonomiye katkı sağlayan insanlardır. Değerli üyelerimizi siyasi mülahazalara alet ederek hükümet karşıtı gibi göstermesi bu başkanın akıl tutulmasına yakalandığının işaretidir.

 

Bu organizasyonu basında vesikalık fotoğrafları ile duyuran bu il başkanı, otobüsler tutup vatandaşlarımızın temel atma yerine ulaşımını sağlama basiretini gösterememiştir. Kaldı ki kendi partisine mensup;parti  il ve ilçeler yönetimleri, belediye meclis üyeleri,il genel meclisi üyeleri,kadın ve gençlik kolları asil ve yedek üyelerinin %5’ini dahi tören alanına getiremeyen bu il başkanının odamız ve diğer STK üyelerinin tören alanına gelmemesini eleştiri konusu yapmasını kamuoyunun takdirine  bırakıyorum.

 

BU İL BAŞKANININ BECEREMEDİĞİ İLK İŞ BU DEĞİLDİR!

Daha önceki bakan ziyaretlerinde de benzer şeyler yaşandığını söyleyen Çelikten, “Mesela Milli Savunma Bakanımız Sayın Vecdi Gönül; Şabanözü ve Eldivan İlçelerimizde hitap edeceği kimse bulamayınca yanındakiler ile kısa sohbetler etmek zorunda kalmıştır. Hatta aynı gün akşam saatlerinde belediye hizmet binasının karşısındaki parkta vatandaşlar ile görüşecek olan Sayın Bakanımız, kimse olmadığı için il başkanlığınca programın o bölümü iptal edilmiştir. Akşam da tarihi çamaşırhanede iftar programında katılımın oldukça az olması dikkat çekici idi” dedi.


 “Bu il başkanının Ak Parti il yönetiminde yaptığı hatalar; komedi programlarına konu olacak düzeydedir. Bugüne kadar hiç bu konulara değinmedim” diye konuşmasını sürdüren Çelikten, “Çankırı’da kurucularından olduğum Ak Parti’ye zarar gelsin istemedim. Yalnız bu il başkanı sessizliğimin vakarımızdan kaynaklandığını yorumlayamadı” ifadelerine yer vererek şöyle devam etti:

 

 “Ancak il başkanı aynı zamanda Baro Başkanı olması nedeni ile Ülkemizin üniter yapısını bozmak maksadıyla oynanan oyunun ilk parçası olarak ortaya çıkan ‘Gerillalar silahlarını bıraksın bunun karşılığında Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonları durdursun’ konulu Diyarbakır bildirisinin altına; Sayın Başbakanımızın bu bildiriye karşı çıkmasına rağmen Çankırı Barosu Başkanı olarak imza atma gafletinde bulunmuş ve o bildiriden hemen sonra da bölücüler özerklik bayrağı istemişlerdir. Hiçbir siyasi düşüncenin arka bahçesi olmadan ortaya çıkan, tek amacı Çankırı’nın kaynaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi, üretimin artırılması ve refah seviyesi yüksek daha mutlu bir Çankırı’nın oluşması için ortaya çıkan STK Güç Birliği Platformunu çeşitli bahanelerle her ortamda eleştiren bu il başkanının tutumunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” 

 

İSTİRAHATE ÇEKİLSİN!

“Bu il başkanının Çankırı’ya ve kendisine yapacağı en büyük hizmet istirahata çekilmesidir. Böylece yaptığı hataların muhasebesini yapma fırsatını bulur,  geleceğe kendini daha iyi hazırlayabilir.

 

Ayrıca Cumhuriyet tarihimizde ülkemize yeni bir vizyon ve dünya ülkeleri arasında güçlü bir yere gelmemizi sağlayan partimize de daha az zarar vermiş olur.

 

Bu il başkanı Ak Parti il başkanlığını hazır olarak kucağında bulduğu için, babasından yeni oyuncak alan yaramaz çocuk edası ile hareket ediyor. İktidar partisi il başkanında olması gereken olgunluktan uzak, haylaz çocuk tavırları içerisinde davranıyor.”

 

Çelikten konuşmasının son bölümünde şunlara dikkat çekti:

 

“Satın alınan kalemşor / kalemşorlarla topluma fitne ve fesat tohumlarını süslü yalanlar ile yaymakla kimse hiçbir yere gelemez. Ortalık karışsında ben nemalanıyım demek basitliktir. Son bir yıl içerisinde bazı yayın organı / organlarında yapılmak istenen bu tuzağa düşmeyelim. Her zaman yaratılmak istenen kaos ortamının kime/kimlere fayda sağladığını iyi tespit edelim. Çankırı hepimizin. Burayı el birliği ile kalkındıracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı yürekli ve kararlı olacağız dedi

STK’lar içinde neden Baro Başkanlığı’nın olmadığı sorusuna ise Çelikten, “Baro bana göre şuan siyasallaştı. Eğer o görevi bırakırsa seve seve çağırırız. Burada yapılan toplantılarda baro başkanı olarak bir istekte bulunacaksınız masanın karşısına geçerek il başkanı olarak cevap vereceksiniz böyle bir şey olabilir mi. STK’lar kimsenin ön veya arka bahçesi değildir.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER