banner198

Çerkeş’te miting gibi karşılama

Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz aralıksız sürdürdükleri seçim çalışmalarına Çerkeş ilçesiyle devam etti.

Çerkeş’te miting gibi karşılama
banner145

Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz aralıksız sürdürdükleri seçim çalışmalarına Çerkeş ilçesiyle devam etti.

Milletvekili adayları ilçe başkanlığı önünde Çerkeş İlçe Başkanı Cemal Özkaya, İl Genel Meclis Üyesi Avni Demircioğlu, partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Açılışa katılan yoğun kalabalık Çerkeş’te büyük bir miting havası estirdi.

İlk olarak seçim irtibat bürosunu dualar eşliğinde açan milletvekili adayları seçim bürosunun bulunduğu caddede toplanan vatandaşlara selamlama konuşmasında bulundular.  Miting havasında geçen karşılama gün boyu süren yağmurlu havada işyerlerini ziyaret ederek devam etti. Şahin ve Filiz,  karşılaştıkları Kore ve Kıbrıs gazisi Ali Seymen ve arkadaşlarıyla bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşam saatlerinde Çankırı’ya dönerek Çayırpınar köyü derneğini ziyaret eden milletvekili adayları Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in de katıldığı Uzay düğün salonundaki toplantıda belediye çalışanları ve aileleriyle bir araya geldiler.

Ak Parti darda kalanın partisi!

Seçim irtibat bürosunun açılışında halka hitap eden Ak Parti Çankırı Milletvekili adayı işadamı Hüseyin Filiz, Son bir yıldır Çerkeş’te önemli bir yatırım yaptıklarını belirterek yaklaşık 100 kişiyi istihdam sağlayacak bin büyük baş hayvanla başlayıp daha sonra üç bin büyük baş hayvan kapasitesine ulaşacak entegre bir tesis kurduklarını söyledi.

Filiz konuşmasının devamında, Ak Parti’nin 25 yıldır bitirilemeyen Bolu Dağı tünelini bitirdiğini belirterek şunları söyledi; “Ak Parti demek Karadeniz otoyolunu bitirmek demektir. Bütün vatandaşlarının sağlık alanında sağlık karnesi ve vize kuyruğundan, fotokopi kuyruğunda kurtarıp eczanelerdeki bürokrasiden kurtarıp, vatandaş olduğunu hatırlatmak için sadece kimlik numarasıyla bütün sağlık hizmetlerini vermek demektir. Ak Parti demek nerde gece yarısı darda kalan ve sağlık sorunu yaşayan hamile kadının, felçli bir hastanın helikopterle gelip alınıp, onun darlığını gideren parti demektir. Ak Parti demek Irak’ta ve Gazze’de başı darda kalan mazlum milletlerin arkasında durmak demektir. Avrupa Birliği parlamentosunda Avrupa devletlerine “Ben 74 milyon varken size mi danışacağım?” diyen Recep Tayyip Erdoğan demektir” dedi.

Çerkeş Çankırı’nın gurur oldu!

Çerkeş’te ne sıkıntı olduğunu en ince ayrıntısına kadar bildiğini belirterek sözlerine başlayan Ak Parti Milletvekili adayı Av. İdris Şahin,  Ankara yolunda yıllardır devam eden Ak Hasan projesinin geçmiş hükümetlerce bitirilemediğini söyleyerek projenin Ak Parti iktidarınca 1 milyon liralık ödenek aktarılmasıyla bitirildiğini ifade etti.

Çerkeş’le ilgili yatırımlara değinen Şahin şunları kaydetti;”Çerkeş Devlet Hastanesi ve lojmanları çok kısa bir süre önce yapılmasına rağmen Çerkeş’in deprem fay hattında olduğunu unutanlar tarafından oranın güçlendirilmesinin yapılmadığı ortaya çıktı. Biz orada sağlık hizmetleri sunalım derken insanların hayatını tehlikeye sokabilecek işçilik yaptılar. Onları Allaha havale ediyoruz.  Geçen yıl Çankırı’yı ziyaret eden Sağlık Bakanımıza Çerkeş’in durumuyla alakalı, ayrıntılı bir brifing verildi.  Çerkeş’in, Atkaracalar’ı, Bayramören’i, Karabük’ün birçok köyünün hatta Orta’nın bile sağlık yönünden faydalanabileceği bir ilçe olabileceğini ifade ettik. O gün Sayın Bakanımız talimat verdi. Çerkeş hastanesi yıkılacak, onun yerine bölge hastanesi niteliğinde daha modern ve daha kapsamlı bir hastane yapılacak dendi ve bunun ihalesi de gerçekleştirildi” dedi.

YİBO Okulu ile ilgili yargı sürecinin halledildiğini anlatan Şahin, bir buçuk milyon ek ilave ödenek verilmek suretiyle YİBO’nun bitirilerek Meslek Yüksek Okulunun alt yapısını oluşturacaklarını ifade etti.

Çerkeş’te ki 324 adet TOKİ konutunun tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Şahin, “Camisi, okulu, alışveriş merkezleri ve sosyal donatıları var. Başbakanımız olmasaydı, TOKİ olmasaydı bu yatırım Çerkeş’e girer miydi? İktidarın yaptıklarını birilerinin sahiplenmesine müsaade etmeyeceğim” dedi.

 

Şahin, “Türkiye’de ki en büyük 2. lastik fabrikası Çerkeş’e kuruluyor ve Çerkeş’in bağrında güneş bir kere daha doğuyor. Özka lastik fabrikası Çankırı ve çevresinde yatırım yapmak istiyordu. Özellikle Çerkeş’i tercih etmesinin sebebi hem İstanbul’a hem İzmit’e hem de limanlara yakın olmasıdır.  Çerkeş insanının sanayicilik kültürünü almış olmasıdır. Buraya yatırım yapan insanlar bu memleketli oluyorlar. Mete Bülgün Bey Aytaç’ı yaptı, sırtına yükleyip götüremedi. Burası Çerkeş’in fabrikası, Çerkeş’in ve Çankırı’nın gururu oldu” diye konuştu. 

Çerkeş’e hizmetin kurulacak fabrikalar, yapılacak yollar, açılacak yüksekokulla olacağı vurgusunu yineleyen Şahin, “bunlar tamamen iktidarımızın Çerkeş’e kazandırdıkları yatırımlar” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER