banner198

Çerkeşte vatandaş dört gündür susuzluktan kırılıyor...

Çerkeş ilçesinde yaşayan vatandaşlar cumartesi gecesinden bu yana susuz yaşıyorlar. Ilıcadan ilçeye su taşıyan hatlardaki patlamalar salı günü okulların tatil edilmesine neden oldu.

Çerkeşte vatandaş dört gündür susuzluktan kırılıyor...
banner145

Çerkeş’te Ilıca’dan ilçeye su getiren boru hatlarında meydana gelen arızalar Çerkeş’i 4 gündür susuzluğa mahkum etti. İlçeye su verilememesi nedeniyle Salı günü okullar tatil edildi!

 

Çerkeş ilçesinde cumartesi gece yarısında bu yana susuzluk yaşanıyor. Ilıca bölgesinde, kaplıca tesisleri inşaatı yapan müteahhid firmanın, Çerkeş’e su taşıyan hattın üzerine hafriyat dökmesi ve dökülen hafriyatların yer altındaki su borularına yaptığı baskı ile meydana gelen boru patlamaları ilçede yaşayanlara zor anlar yaşatmakta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yaklaşık 10 km’lik su şebekesi hattının zamanla eskimesi ve üzerine bir de beklenmedik ağırlık verilmesi ile direnç gücünü gösteremeyen su şebekesi daha fazla dayanamadı ve zaman zaman 300 metreyi bulan mesafede farklı yerlerden patlamalar gösterdi.

 

Çerkeş Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin ilçeye su getirme gayretleri şu saatlerde bütün hızıyla sürmekte. Pazar gününden bu yana yapılan çalışmalar aralıklı olarak tamamlanmasına ve ilçeye kısa süreli de olsa su verilmesine karşın, şebeke hattındaki patlamalar yer yer devam etmekte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SALI GÜNÜ OKULLAR TATİL EDİLDİ...
İlçeye su verilemesi nedeniyle birlikte yaşanan domuz gribi salgını da üzerine eklenince, ilçede kaymakamlık tarafından okullar bir gün tatil edidi.

 

Çerkeş Belediyesinden aldığımız son bilgilere göre, gece sabah ışıklarına kadar yapılan çalışmalarla arızanın giderildiği ve önümüzdeki saatlerde ilçeye su verileceği yönünde.

 

Öte yandan yine edindiğimiz bilgilere göre Ilıca’dan Çerkeş’e gelen ve yaklaşık 10 km’yi bulan su şebekesinin yapılan yeni bir proje ile tamamen yenileneceği de öğrenildi.

 

Fotoğraflar: Patlayan su borularının onarım çalışmalarından görüntüler

(Çankırı Postası Özel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER