banner198

Çerkeşteki hırsız da bir alem valla...

Çerkeşte meydana gelen ilginç hırsızlık olayında hırsız ya da hırsızlar sadece dijital fotoğraf makinası ve kamerayı çaldılar.

Çerkeşteki hırsız da bir alem valla...
banner145

Çerkeş’te geçtiğimiz Cuma gecesi eşine ender rastlanan cinsten bir hırsızlık olayı yaşandı. Çerkeş’in rekabeti seven iki fotoğrafçısı aynı gece soyuldu!

 

Çerkeş’te kendi aralarındaki tatlı rekabet ile tanınan, İlhan Karadayı’ya ait Foto Turan ile, Ahmet Sopacıoğlu’na ait Foto As aynı gece hırsız ya da hırsızlar tarafından soyuldu!

 

İlk olay Belediye Pasajında yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren İlhan Karadayı’ya (yandaki fotoğraf)  ait Foto Turan’da meydana geldi. Hırsız ya da hırsızlar dükkana girerek 1 adet Panasonic kamera, bir adet Nikon D70 ve Fuji marka dijital fotoğraf makinalarını çaldılar. Çalınan makinaların değerinin 8 bin TL dolayında olduğu öğrenildi.

 

FOTO AS’TA ÇELİK KASA MAKİNAYI KURTARDI!

Aynı gece Eski Tuzpazarı Caddesinde faaliyet gösteren yine yılların Çerkeş’te bilinen ve Ahmet Sopacıoğlu’nun çalıştırdığı Foto As, hırsız ya da hırsızların ikinci adresi oldu!

Ancak yılların fotoğrafçısı Ahmet Sopacıoğlu çok değil daha bir hafta önce 7 bin Euro vererek aldığı dijital fotoğraf makinasını dükkanındaki çelik kasaya koymuştu. Uzun süre dükkan içindeki çelik kasayı açmaya çalışan hırsız ya da hırsızlar, bu işte başarılı olamayınca dükkandan ayrıldılar.

 

Her iki olayın ilginç yönlerinden bir diğeri, dükkanlarda mevcut bulunan pc bilgisayar ve yazıcıların yerinde durduğu ve hırsız ya da hırsızların sadece fotoğraf makinası ve kameraları aldıkları gözlemlendi.

 

Polisin yaptığı ilk olay yeri incelemesi ile alınan parmak izleri ve toplanan delillerle soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

 

Çerkeş’te bugünlerde başta dükkanlarına girilen iki fotoğrafçı ile vatandaşlar yaşanan böylesi ilginç bir hırsızlığın nasıl sonuçlanacağını ve sadece fotoğraf makinası ve kamera çalan hırsız ya da hırsızların yakalanıp yakalanamayacağını merakla bekliyorlar.

 

Fotoğraf 1: İlhan Karadayı.

Çankırı Postası Haber Merkezi (Özel Haber)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER