banner306
banner198

CHP den ÇANKIRIDA TARİHİ MİTİNG

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı Belediye Meydanında halka seslendiği konuşmasında Çankırı dan bir milletvekilliğini CHP ye vermelerini istedi.

CHP den ÇANKIRIDA TARİHİ MİTİNG
banner145

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı Belediye Meydanında halka seslendiği konuşmasında Çankırı'dan bir milletvekilliğini CHP'ye vermelerini istedi.

Kılıçdaroğlu, Son 30 yıldır Çankırı'dan istedikleri oyu alamadıklarına belirttiği konuşmasında Çankırılının bunda suçu olmadığını söyledi. Kabahatin kendilerinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu," Yanınıza gelmedik. Çayınızı içmedik. Ankara'dan oy verin dedik. Şimdi ben ayağınıza geldim ilçelerinizi gezdim. 12 Haziran seçimleri sonrası başbakan olduğumda ilk Çankırı'ya geleceğim" sözünü verdi.

Otuz yıldır CHP'nin milletvekili çıkartamadığı ve miting yapmak için hiçbir Genel Başkanın gelmediği Çankırı'da, meydanda toplanan kalabalığın coşkusu CHP açısından tarihi bir miting olarak kayıtlara geçti.



BU ÜLKEDE HAKÇA YAŞAMAK İSTİYORUZ
Kılıçdaroğlu, Çerkeş, Orta ve Şabanözü ilçeleri ile birlikte Çankırı'yı ziyaret etti. MHP'li Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan ile Orta'nın HAS Parti'li Belediye Başkanı Recep Koçak'ı makamında ziyaret etti.

İlk ziyaret durağı Çerkeş'te parti otobüsünde Çerkeş Belediyesi önünde toplanan vatandaşlara hitabeden Kılıçdaroğlu, kendilerine yeni CHP adını verdiklerini belirtirken, "Halkıyla kucaklaşan Cumhuriyet Halk Partisi, halkın sorunlarına kilitlenen CHP, her soruna hakça çözüm üreten CHP, onun için geldim, ayağınıza geldim" dedi.

Kılıçdaroğlu, 'Biz bu ülkede hakça yaşamak, üretmek, alınterinin değerini vermek istiyoruz' diyorsanız adresiniz belli, yeriniz belli, Cumhuriyet Halk Partisi. Bu Kemal, sizin Kemaliniz. Sizin için çalışacağım, sizin için çaba harcayacağım. Bana inanın, bana güvenin" dedi.



MAZOT 1,5 LİRA OLACAK
Yoğun güvenlik önlemleri altında bir saatlik gecikmeli geldiği Çankırı'da
Belediye Meydanında toplanan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, "AKP çiftçinin, köylünün elinden meralarını aldı. Güneşimiz var, bereketli topraklarımız var, suyumuz var, yiğit insanımız var, ama üretemiyoruz. Halk Parti'nin iktidarında biz bu dinamikleri harekete geçireceğiz. Koyun, angus ithal edersen, benim çiftçim ne yapacak? Nasıl rekabet edecek?" dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğini de belirtirken, "Benim çiftçilere sözüm var. Mazotu 1,5 lira yapacağım. Şimdi diyorlar ki, ‘bizim petrolümüz mü var? Sen bunu nasıl 1,5 lira yaparsın.' Bunu söyleyenler bir, doğruyu söylemiyorlar, iki, yalan söylüyorlar. Mazotun, benzin istasyonlarında karı dahil fiyatı 1,5 liradır. Devletin mazottan 5 kuruş karı olmayacak, maliyetine köylüye vereceğiz. Tarım ürünlerine 20 milyar dolar para verip, dışarıdan getiriyoruz. 20 milyarın sadece 5 milyar dolarını köylüye verirseniz, değil bizim köylümüz, Ortadoğu'nun hepsi doyar. Mazotu 1,5 lira yapacağım, 1 lira ÖTV, 1 lira da KDV'yi kaldıracağım ve bunları da Recep Bey'in boynuna asacağım. Çiftçinin elektrik borcu dahil bütün borçlarını sileceğim" diye konuştu.


BU NASIL BÜYÜME
Kılıçdaroğlu, "Şimdi bunların bir sloganı var. ‘İstikrar sürsün, Çankırı büyüsün.' Şimdi size soruyorum. Çankırı büyüdü mü? Başbakan buraya geldiğinde Recep Tayyip Erdoğan'a sorun. Milletvekili sayınız 3'dü, 2'ye düştü. İşsizlik, göç arttı, bu nasıl bir büyüme? İstikrar diyorlar, büyüme diyorlar, 2002 yılında vatandaşların borcu 6 milyar 605 milyon lira iken, 2010 yılında 175 milyarı aşmış. Vatandaş borç batağında. Bu nasıl büyüme" diye konuştu.

ASKERLİĞİ 6 AYA İNDİRECEĞİM
Hiçbir Avrupa ülkesinde 15 ay askerlik olmadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bunu 9 aya indireceğim, aşamalı olarak da 6 aya. 'Memleketi kim savunacak' diyor. Cevabını vereceğim, dut yemiş bülbüle döndüreceğim onu. Senin oğlun, Burdur'da 21 gün askerlik yaparken memleketi kim savunacak diye aklına gelmiyor, vatandaşın oğlu 9 ay askerlik yapınca mı senin aklına geliyor. Buradan söylüyorum. Biz bu memleketi 7 düvele karşı mücadele ederek aldık. Dişimizle, tırnağımızla, iman gücümüzle mücadele ederek aldık. Eğer koşular oluşursa, biz yaşlı demeden, genç demeden, kadın erkek demeden yeniden mili mücadeleyi yaparız, yeniden Kuva-i Milli mücadeleye başlarız. Değil 21 gün, 21 yıl da bu memlekette askerlik yaparız" dedi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN KAVRMI HALKIN İKTİDARINDA OLMAYACAK
Alanda bulunan gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, alanda açılan 'Resmi dili Türkçe olan bu ülkede Türkçe öğretmeniyim ve işsizim' pankartına atıfta bulunarak, "Şimdi öğretmen kardeşlerime sesleniyorum. Atanamayan öğretmenler. Bakın okullara. 4 B'li, sözleşmeli öğretmen var. Çocuklarımız var, öğretmen de, okul da var, ama öğretmen dışarıda atanmıyor. Niye atanmıyor? Okula göndermişiz, mezun etmişiz, askerliğini bitirmiş öğretmen ihtiyacı var. Size sözüm var. Atanamayan öğretmen kavramı halkın iktidarında olmayacak. Öğretmen ve öğrenciyi Ferhat ile Şirin'i buluşturduğumuz gibi buluşturacağız"

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304